Daca inca ai dubii in legatura cu achizitionarea unui program gestiune, este important sa afli cele 5 lucruri esentiale pe care un astfel de program le poate realiza:

• Are grija satisfactiei clientilor

Fie ca ai un magazin fizic sau online, mentinerea satisfactiei clientilor la cote inalte este sarcina suprema. Clientilor le place predictibilitatea, fiabilitatea si claritatea. Unul dintre beneficiile programului de gestiune a stocurilor este mecanismul care face acest lucru posibil. Programul monitorizeaza situatia si se asigura ca acele produse cautate si vandute frecvent sunt mereu pe stoc.. Acest lucru ofera comerciantilor posibilitatea de a face promisiuni pe care le pot respecta.

• Minimizeaza costurile si maximizeaza vanzarile

Vanzarile sunt scopul tau suprem, dar fluctuatiile acestora pot fi de-a dreptul deranjante. Un program de gestiune permite emiterea unor analize si rapoarte extrem de utile pentru tine. In acest fel, vei putea stabili viitoarele tipuri de achizitii. Software-ul tine pasul cu fluctuatiile si identifica anomaliile din tendinte, ceea ce iti ofera un mai mare control asupra vanzarilor si costurilor.

• Luarea deciziilor in cunostinta de cauza

Fara un program de gestiune, cel mai probabil vei ajunge sa irosesti timp, sa ai stocuri mari la anumite produse pe care nu vei mai ajunge sa le vinzi in timp util si vor expira sau, din cauza acestor stocuri, vei ajunge sa nu mai ai spatiu disponibil de depozitare pentru produsele care intr-adevar sunt cautate de catre clienti. Un program de gestiune te poate ajuta sa verifici toate informatiile esentiale, pe care poate nu le-ai observa de pe foi de calcul sau cu ochiul liber. Prin urmare, acest software iti va permite sa iei intotdeauna cele mai bune decizii.

• Productivitate si eficienta maxima

Magazinele nu pot functiona fara stocuri permanente in depozitele sale. Cu toate acestea, modul in care alegi sa comanzi produsele este important, caci anumite produse care nu se vor vinde, o sa ajunga sa expire sau nu vor mai prezenta interes pentru clienti. Pentru companii, asta inseamna pierderi financiare. Analiza avansata, prin intermediul programului de gestiune ajuta la evidenta vanzarilor, de asemenea, identifica tendintele si contribuie la asigurarea optimizarii eficientei si productivitatii.

• Automatizarea multor sarcini

Una dintre cele mai mari pierderi de eficienta si productivitate este de a face lucrurile intr-un mod manual. Inventarul realizat in acest mod va fi plin de erori, iar calculele gresite simple pot avea repercusiuni profunde. Automatizarea acestor sarcini manuale te ajuta sa economisesti timp si sa reduci risipa, eliberand resurse valoroase.

Exista multe avantaje pe care un program de gestiune a stocurilor le aduce magazinului tau, dar eliberarea unor perioade mari de timp este, fara indoiala, unul dintre cele mai bune.


Poate te intereseaza si