Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, a lansat camera AXIS Q1615 Mk III, care oferă platforma perfectă pentru sistemele de analiză bazate pe inteligență artificială (IA) cu capacitate de deep learning. Această cameră de ultimă generație este o cameră cu carcasă fixă, prevăzută cu un chipset dual inovator care este bazat pe un algoritm de tip learning edge unei clasificări nuanțate și granulare a obiectelor.

Cu ajutorul tehnologiilor Axis Lightfinder 2.0 și Axis Forensic WDR, aceste camere oferă culori naturale și detalii excelente în lumină puternică sau întuneric. AXIS Q1615-LE Mk III dispune de AXIS OptimizedIR pentru imagini clare în întuneric complet, fără a fi nevoie de iluminare suplimentară. AXIS Q1615 Mk III este proiectată pentru a putea adăuga noi capacități de deep learning la instalările existente, fiind compatibil cu modelul de carcase exterioare inițiale de tip AXIS T92E20, ceea ce face ușor de adăugat noi capacități.

Aceste camere permit instalarea eficientă din punct de vedere al costurilor, datorită funcțiilor de zoom și focalizare de la distanță și obiectivului interschimbabil, cu suport pentru lentile i-CS motorizate. În plus, aceste modele oferă funcționalități avansate de securitate pentru a preveni accesul neautorizat și a proteja sistemul.

Principalele caracteristici includ:

  • HDTV 1080p până la 120 fps
  • Lightfinder 2.0 și Forensic WDR
  • Certificare TPM, FIPS 140-2 de nivel 2
  • Unitate de procesare deep learning încorporată
  • Suport pentru aplicații  de tip deep learning dezvoltate de terți.

Unitatea de procesare pentru deep learning, care este înglobată, permite rularea direct pe cameră (on the edge) a modulelor de analiză video, oferind un sistem mult mai eficient și cu scalabilitate accentuată. Datorită acestor tehnologii de procesare, nevoia de stocare și de lățime de bandă, precum și problemele de confidențialitate sunt semnificativ diminuate, dat fiind faptul că numai secvențele relevante sunt transferate prin rețea. Camerele vor fi disponibile prin intermediul canalelor de distribuție Axis din trimestrul 3 al acestui an.

 

Despre Axis Communications

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente și mai sigure, prin crearea de soluții inovative, care ajută la îmbunătățirea securității și oferă noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de rețea, Axis oferă produse și servicii de supraveghere și analiză video, control acces și sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajați în peste 50 de țări și colaborează cu parteneri din întreaga lume pentru a oferi soluții. Fondată în 1984, Axis este o companie cu sediul în Suedia, listată la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informații despre Axis, vizitați site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

Poate te intereseaza si