ATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, anunță deschiderea seriei de Cursuri în sediul propriu de PRO-AV și Control – Descoperă ATEN. Prima serie de cursuri gratuite va avea loc la sediu regional ATEN Romania, aflat la adresa: Șoseaua București Nord nr. 10, Complex Global City Business Park, Clădirea 013, Et. 6, Zona ATEN. Perioada de derulare a acestor cursuri este 9, 10 și 11 iulie, participanții având posibilitatea de a alege să participe în una din cele 3 zile.

Cu peste 17 ani de experiență în domeniul IT și securitate, trainerul Sorin Oprescu, Field Application Engineer, Eastern Europe ATEN, propune o serie de teme care să-i ajute pe integratori să se adapteze la cerințele pieței actuale de telemuncă. Cursul ATEN propune soluții practice la provocări de tipul: cum să duci camera serverelor sau camera de comandă și control în viitor. Iar toate acestea sunt posibile cu o atenție dedicată în cadrul unor grupe restrânse, păstrând regulile de igienizare și distanțare socială.

Experiența directă de instalare, demo-urile cu echipamentele ATEN este ceea ce au nevoie partenerii noștri, profesioniștii în audio-video, pentru a se diferenția pe o piață plină de provocări. În condiții de siguranță maximă, conform cu normele actuale în vigoare, vom oferi partenerilor noștri primele cursuri directe, cu hands-on, la sediul nostru, în condiții de siguranță. Participând la aceste cursuri, companiile partenere vor beneficia de acreditările necesare și vor avea atu-ul implementărilor facile, operative și conforme cu cele mai înalte standarde de funcționare în contextul cererii sporite de implementări specifice muncii la distanță”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN România.

Sesiunea de PRO-AV, care începe la ora 9:30, are în vedere familiarizarea cu lucrul cu semnalul video. Practic, pe parcursul acestei sesiuni temele sunt: distribuirea semnalului și transmiterea sa de la distanță, cu multiplicarea și agregarea semnalului. Va fi prezentat specificul video matrix și VoIP. În cadrul primei părți echipamentele speciale ATEN de tip: stream-ere, multi-viewer-e sau switch-uri, vor fi puse în valoare, cu mânuirea practică a echipamentelor.

Cea de-a doua parte a cursului, care se desfășoară de la ora 13:30, este dedicată Controlului inteligent. În această sesiune sunt prezentate metode de a crea birouri, case și spații inteligente bazate pe tehnologia IoT (Internet of Thing). Controlul echipamentelor se realizează prin diverse protocoale: IR, Telnet, IP, Serial, Relee etc., care vor fi detaliate și exemplificate în cadrul cursului. Apoi, participanții vor asista la un scurt demo de configurare pentru implementarea echipamentelor ATEN. Avantajul cursului la fața locului este dat de experiența directă, în care specialiștii care participă pot testa produsele, înțelege argumentul către clientul final, având la dispoziție echipamentele ATEN, tableta și keypad.

Condițiile de desfășurare sunt adaptate situației actuale de distanțare socială, respectiv numărul de participanți este limitat la 6 persoane, locurile fiind poziționate la o distanță de minim 1,5 metri, iar zona de curs va fi supusă igienizării corespunzătoare. Dacă vor fi mai multe solicitări de participare din partea celor interesați, seria de evenimente se va programa pentru perioada 16, 17 sau 18 iulie, tocmai pentru a păstra regulile specifice de distanțare socială.

În plus, cu prilejul vizitei la birourile regionale ATEN participanții vor intra în contact și cu alte tehnologii des întâlnite în industria IT: KVM over IP, docking station-uri, PDU-uri inteligente și multe altele. Toți cei pasionați de domeniul audio vizualului sunt invitați să se înregistreze gratuit prin transmiterea unui email către Sorin.Oprescu@ro.aten.com

Despre ATEN

Înființată  în anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT și soluții de administrare. Incluzând soluții KVM, soluții A/V profesionale și soluții inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conectează, administrează și optimizează echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educație, media și transporturi. ATEN deține peste 570 de brevete înregistrate la nivel internațional și o echipă de cercetare ce asigură un flux constant de soluții inovatoare, de unde rezultă un portofoliu cuprinzător de produse disponibile la nivel mondial.

Având sediul în Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins și are astăzi subsidiare în China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India și România – cu centre de cercetare în Taiwan, China și Canada.

Pentru mai multe informații despre ATEN, vizitați www.aten.com


Poate te intereseaza si