Recent, Grupul Hikvision, cel mai mare producător mondial de produse și soluții inovatoare de supraveghere video, a furnizat un sistem avansat de monitorizare a temperaturii angajaților Grupului Dacia Renault în cadrul unui proiect dezvoltat de partenerul său Eutron Invest Romania (www.eutron.ro), companie românească cu o tradiție de peste 25 de ani în furnizarea de soluții tehnologice personalizate.

Soluția Hikvision a fost implementată la Uzinele Dacia Mioveni, la Centrul Tehnic Renault Titu și la sediul Renault Bucharest Business Connected. Printre alte proiecte publice desfășurate anterior de Hikvision în România se numără și donația către Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” a unor camere de detectare a temperaturii persoanelor.

Hikvision, o companie axată pe cercetare în cele mai revoluționare tehnologii


Grupul Hikvision a fost înființat în 2001 în Hangzhou – China. Activează în 155 de țări, prin intermediul a 2400 de parteneri. Topul Forbes al celor mai performante 2000 de companii din lume situează Hikvision pe locul 800.
Devenit în timp cel mai important furnizor mondial de produse și soluții performante de supraveghere video, grupul are peste 34.000 de angajați, dintre care peste 16.000 sunt ingineri de cercetare și dezvoltare. De altfel, compania investește 7 – 8% din veniturile sale anuale în cercetare și dezvoltare.
În 2019, Hikvision a generat un venit total de 1,77 miliarde euro, înregistrând o creștere anuală (YoY) de 15,69%, iar profiturile nete atribuite acționarilor companiei au fost de 382 milioane euro, ceea ce reflectă o creștere a YoY de 9,36%.

Hikvision inovează în tehnologiile de bază de codare audio și video, procesarea imaginilor video și stocarea datelor aferente, precum și în domenii orientate spre viitor, cum sunt cloud computing, big data și deep learning.
În ultimii ani, Hikvision s-a extins și pe piețe verticale: securitatea publică, transporturile, educația, asistența medicală, energie, precum și în domeniul clădirilor inteligente.
Totodată, pe lângă industria de supraveghere video, Hikvision își consolidează prezența în domenii ca dispozitive inteligente pentru uz casnic, automatizări industriale și electronice pentru automobile – toate bazate pe tehnologia video-inteligenței.

 
Produsele Hikvision, cele mai performante de pe piață


Echipamentele și tehnologiile de scanare a temperaturii marca Hikvision sunt instalate în lumea întreagă, în aeroporturi, clădiri de birouri, uzine, stații de metrou, gări, școli și în alte locuri publice cu trafic intens etc.
Au o serie de avantaje competitive cu care s-au impus pe piața mondială:
–  Măsurarea temperaturii se face fără contact fizic, ceea ce e esențial pentru evitarea contaminărilor
–  Timp scurt (o secundă) de detectare a temperaturii la suprafața pielii unei persoane
–  Detectarea temperaturii mai multor persoane, simultan, în locurile aglomerate
–  Alarmare instantanee a personalului de securitate în cazul unor persoane cu febră
–  Integrarea modulelor de Inteligență Artificială reduce la minim alarmele false generate de alte surse de căldură

Ce tipuri de sisteme de camere termografice au fost instalate la sediile Dacia – Renault


În total, la Uzinele Dacia Mioveni, la Centrul Tehnic Renault Titu și la sediul Renault Bucharest Business Connected, Eutron Invest România a instalat 156 de echipamente Hikvision, camere termografice portabile și fixe, precum și video recordere de rețea.

„Acordăm mare atenție bunăstării publice, de aceea lucrăm continuu pentru a crea cât mai multe produse menite să ofere siguranță și încredere. Inovăm în mod constant, iar proiectul dedicat măsurarii temperaturii a fost dezvoltat din dorința de a crea ceva inteligent, benefic publicului larg, un proiect valoros care demonstrează încă o dată contribuția adusă dezvoltării durabile a societății. Folosim tehnologia pentru a oferi o structură vieții inteligente, eficiente și convenabile. Ne bucurăm că putem oferi un strop de bucurie și speranță cu ajutorul progresului științific și tehnologic.” – spune Jermy Wang, Manager Regional Hikvision România.

Camerele termografice instalate la Dacia – Renault au o acuratețe remarcabilă în măsurarea temperaturii umane, iar scala de detectare a temperaturii este situată între 30°C – 45°C.

“Parteneriatul Eutron – Hikvision nu este la primul proiect de anvergură și notorietate. Proiectele realizate folosind produse și sisteme Hikvision au fost permanent orientate să rezolve problemele clienților Eutron. Suntem onorați de colaborarea cu o companie renumită și esențială pentru economia românească, cum este Dacia – Renault.” – a declarat Dan Țone, CEO Eutron Invest Romania.

 Hikvision DeepinMind NVR, bazate pe algoritmi Deep Learning

Cercetătorii Hikvision perfecționează continuu și o serie de Network Video Recorder (NVR) inteligente care analizează conținutul livrat de camerele video, inclusiv cele termografice, și sunt capabile să ia decizii privind securitatea unor perimetre fără intervenție umană.
Bazate pe algoritmi de Inteligență Artificială și pe soluții avansate de recunoaștere facială, au o acuratețe de 90% în evitarea alarmelor false.
Echipamentele NVC funcționează și în cazul în care persoanele scanate poartă măști de protecție.

Tipurile de echipamente termografice Hikvision instalate la Dacia – Renault:

Cameră termografică portabilă DS-2TP31B-3AUF
Ușor de purtat și manevrat, această cameră termografică este alimentată cu o baterie reîncărcabilă Li—ion. Poate funcționa continuu timp de 8 ore între încărcări. Datele sunt afișate pe un ecran LCD de 2,4 inci.

https://www.hikvision.com/europe/products/Thermal-Products/Thermography-thermal-cameras/temperature-screening-series/ds-2tp31b-3auf/)

Cameră termografică portabilă DS-2TP21B-6AVF/W
Vine cu filtre și funcții video care îi asigură o precizie deosebită în detectarea temperaturii. Display de 3,5 inci. Poate funcționa continuu timp de cinci ore între două încărcări ale acumulatorului.

https://www.hikvision.com/europe/products/Thermal-Products/Thermography-thermal-cameras/temperature-screening-series/ds-2tp21b-6avf-w/

Cameră termografică fixă DS-2TD2617B-3/PA
De tip Bullet, poate fi instalată în locurile cu trafic uman intens. Se remarcă prin tehnologiile evoluate de procesare a imaginii (Adaptive AGC, DDE, 3D DNR) și prin sensibilitatea deosebită a modului videotermal cu o rezoluție de 160×120. Are și funcție de alarmă audio.
Important: Aceste camere pot scana temperatura mai multor persoane simultan, ceea ce le face utile în detectarea suspiciunilor de îmbolnăvire în aglomerații.

https://www.hikvision.com/europe/products/Thermal-Products/Thermography-thermal-cameras/temperature-screening-series/ds-2td2617b-3-pa/

Aceste camere sunt calibrate cu ajutorul unui echipament special, care asigură preciziadeosebită a măsurătorilor.
Camerele termografice au fost integrate într-o rețea cu echipamente de tip Network Video Recorder (Cod: 8-ch 1U 4K NVR), fiecare cu 8 canale video IP, cu live view, înregistrare și redare, inclusiv la rezoluție 4K. Video recorderul Hikvision vine și cu funcții suplimentare, de genul numărarea oamenilor și poate integra și modele de camere deja existente la beneficiar.

 


Poate te intereseaza si