Concurența dintre producătorii de echipamente și soluții de rețea s-a extins și pe piața în continuă creștere a sistemelor de supraveghere video. Cu toate acestea, Allied Telesis rămâne singurul producător de switch-uri Ethernet care integrează protocolul Profile Q. Acest set de specificații pentru sisteme video IP și software de management aferent are ca scop fluidizarea interoperării și ar putea deveni un standard deschis în industria de profil. Integrarea sa în echipamentele de rețea Allied Telesis reprezintă o veste excelentă pentru integratorii de sisteme și pentru furnizorii de servicii care doresc să implementeze camerele clienților în rețele IoT, cu soluții de control, management și administrare automatizate. În urma acestei decizii, partenerii ELKO Romania nu numai că le vor putea oferi clienților lor cele mai avansate camere de supraveghere video produse de Axis Communications și cele mai avansate echipamente de rețea create de Allied Telesis, dar vor putea garanta și fluiditate maximă în operarea și administrarea acestora prin intermediul unui singur sistem.

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, anunță că Allied Telesis va asigura suport pentru management centralizat al sistemelor de supraveghere de dimensiuni mari și medii, prin integrarea specificațiilor ONVIF (Open Network Video Interface Forum) cu tehnologia proprie, Autonomous Management Framework (AMF)™.

Rețelele automatizate, capabile de corectarea automată a problemelor, sunt esențiale pentru fiabilitate și eficiență în orice industrie”, a spus Graham Walker, VP Marketing la Allied Telesis. “Indiferent că vorbim despre producție, infrastructură critică, sănătate, retail sau instituții guvernamentale, tehnologia tinde să devină tot mai complicată, mai ales în cazul rețelelor mari, descentralizate. În paralel, ne confruntăm cu o lipsă tot mai acută de operatori și tehnicieni calificați. Acesta este motivul pentru care investim în soluții care să simplifice și să automatizeze activitățile uzuale, astfel încât clienții noștri să beneficieze de costuri mai mici, riscuri scăzute și operare simplificată a rețelei.”

Tehnologia Autonomous Management Framework (AMF) facilitează un nivel ridicat de automatizare a mai multor aspecte ce țin de operarea rețelei, de la administrare, configurare, detecție și diagnoză, până la recuperare după apariția unor probleme. Drept urmare, este redusă nevoia de a angaja personal suplimentar pentru operarea, controlul și mentenanța rețelei.

În  cazul unei rețele folosite pentru supraveghere, organizațiile nu sunt nevoite să apeleze la un tehnician ori de câte ori o cameră IP prezintă o problemă. Aceasta va fi repornită în mod automat, iar dacă problema nu va fi remediată nici în acest fel, înlocuirea fizică a dispozitivului poate fi efectuată de orice angajat, prin simpla montare în poziție și apăsarea butonului “On”. După aceea, platforma de management AMF realizează în mod automat conectarea, configurarea și integrarea în rețea.

Conform rapoartelor și comunicărilor partenerilor Allied Telesis din industrii precum: auto, electronică, ITC și rețele energetice, AMF îi ajută să reducă semnificativ costurile de operare și administrare ale rețelelor. Iar proiectele pilot aflate deja în derulare alături de producători de camere IP și furnizori de servicii de supraveghere vor demonstra beneficiile uriașe oferite aplicațiilor de supraveghere comercială. Soluțiile Axis Communications și Allied Telesis sunt distribuite în România prin rețeaua locală de parteneri ELKO Romania.

Despre ELKO Group și ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, reprezentând 400 de producători și oferind o gamă largă de peste 40.000 de produse și servicii către mai mult de 10.000 de companii, producători de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 31 de țări în Europa și Asia Centrală. Compania are peste 1.000 de angajați, iar cifra de afaceri a grupului în 2018 s-a ridicat la 1.768 de milioane USD (1.497 milioane EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO și este specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, soluții de infrastructură IT și de stocare, soluții de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicații, soluții smart building și smart city – precum și electronice de consum. Compania comercializează produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor săi, companii revânzătoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiectează, instalează și revând soluții IT, sisteme de comunicații și supraveghere video), adresând toate canalele de distribuție IT & Telecom. Mai multe informații: www.elko.ro

Despre ONVIF

Open Network Video Interface Forum (ONVIF) este un forum în industrie, care furnizează și promovează interfețe standardizate pentru interoperarea eficientă a echipamentelor de securitate IP. ONVIF întrunește membri care oferă peste 13.000 produse ce respectă profilurile ONVIF. ONVIF Profile Q vizează sistemele video IP și are rolul de a asigura detecție rapidă și configurare de bază echipamentelor de rețea, precum camere, alături de capabilitatea de a cripta transferul de date, pentru securizarea comunicațiilor.

Poate te intereseaza si