ATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate și sisteme complete de infrastructură, vine cu perspective optimiste pentru trimestrul 1 al acestui an, cât timp fabrica ATEN din Shenzhen își reia producția pe fondul pandemiei COVID-19.

Efectul acestei crize provocate de pandemie ar putea crește cererea de pe piață, deoarece mai multe companii vor organiza conferințe online, așa că Aten și-a orientat focusul către a oferi soluții de business pentru săli de întâlnire inteligente.

”Având în vedere că acum toată lumea, atât companiile private, cât și instituțiile publice, precum și școlile publice sau private urmează să organizeze cursuri la distanță, noi ne focalizăm pe soluțiile ATEN pentru a susține video conferințe. Avem în vedere echipamentele de bază la nivel de intrare, cum ar fi comutatoarele KVM [tastatură, video, monitor] și suntem atenți la evoluția pieței pentru a dispune de stocuri și corelarea producției cu ceea ce este necesar într-o piață în reală schimbare”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN Romania.

În timp ce s-a înregistrat o ușoară pierdere de venituri în valoare de 25 de milioane de dolari [829,187 USD] în China luna trecută din cauza opririi producției și a livrărilor, acum piața începe să își revină“, a declarat Alex Chen, directorul financiar al ATEN International într-o conferință trimestrială a investitorilor la Taipei.

Am reluat producția la circa 50 la sută din capacitate săptămâna aceasta la fabrica noastră din Shenzhen, pe măsură ce angajații se întorc din carantină”, a spus Chen, adăugând că compania își va recupera producția completă până la mijlocul lunii viitoare.

Asigurând investitorii că compania are în continuare materii prime, Chen a spus că ATEN a ajustat stocurile de-a lungul fluxului său de distribuție pentru a asigura livrări stabile.

Pe măsură ce piața chineză pare că se va stabiliza, profitul brut din vânzările ATEN pentru acest trimestru s-ar putea îmbunătăți la 61,2% față de trimestrul trecut, întrucât compania implementează tactici de control al prețurilor, a spus Chen.

ATEN a mai spus că urmează să mute în Thailanda o parte din producția sa din China, circa 60% din capacitatea sa totală – în Thailanda.

Pentru ATEN Asia rămâne cea mai importantă sursă de venit a companiei, contribuind cu circa 48% din vânzările totale pe parcursul anului trecut.

La nivelul anului trecut, Aten a raportat vânzări consolidate în scădere cu 6%, până la 5,03 miliarde de dolari NT, în timp ce profitul net a scăzut cu 55,49% la 703,29 milioane NT, în principal datorită unor cifre mari înregistrate anul precedent, când compania a înregistrat un câștig din lichidarea activelor prin vânzarea pachetului de acțiuni de la Aspeed Technology Inc (信 驊), companie specializată în managementul serverelor.

ATEN a raportat anul trecut rentabilitatea pe acțiune a fost de 6,05 dolari NT.

Consiliul de administrație al ATEN International a aprobat recent propunerea de plată a dividendelor cu o valoare de 5,3 USD NT pe acțiune comună, reprezentând un raport de repartizare procentuală a 87,6%.

Despre ATEN

Înființată în anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT și soluții de administrare. Incluzând soluții KVM, soluții A/V profesionale și soluții inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conectează, administrează și optimizează echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educație, media și transporturi. ATEN deține peste 570 de brevete înregistrate la nivel internațional și o echipă de cercetare ce asigură un flux constant de soluții inovatoare, de unde rezultă un portofoliu cuprinzător de produse disponibile la nivel mondial. Cu sediul în Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins și are astăzi subsidiare în China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India și România – cu centre de cercetare în Taiwan, China și Canada.

Pentru mai multe informații despre ATEN, vizitați www.aten.com.

Poate te intereseaza si