Joi, în data de 20.02.2020, de la ora 09:09 a.m, un autobuz electric va parcurge un traseu atipic prin Cluj-Napoca. În autobuz vor fi prezenți membrii ONG-ului @Society for Responsible Consumption, dar și alți invitați speciali.

Ce se va întâmpla în autobuz?

Pe parcursul unui traseu urban, care va dura 2 ore, organizatorii și invitații vor juca sub ochii presei un boardgame atipic, creat în cadrul proiectului SUSTAIN, un boardgame care ajută oamenii să conștientizeze implicațiile conceptului de sustenabilitate în spațiul urban.

 ‘’ Jocul e gândit ca un ”serious game” (joc serios) care să fie utilizat în universtăți, ca parte a unui curs. Ne dorim să fie încercat de profesori în activitatea cu studenții la făcultăți de management, de administrație publică, arhitectură, științe politice, design, management de mediu. În mod ideal, ne dorim ca jocul să fie utilizat pentru exersarea unor abilități și cunoștințe obținute anterior, fie prin celelalte materiale de curs pregătite de noi în cadrul proiectului Sustain, fie în cadrul altor cursuri care vixează pe sustenabilitatea în mobilitatea urbană.’’, a povestit Natalia Ciobanu.

Despre SRC.România

SRC este o organizaţie non-profit a cărei misiune este dezvoltarea gradului de înțelegere a populației privind însemnătatea consumului durabil, aplicarea lui în comunitățile locale, promovarea unui stil de viață responsabil la nivel de individ și comunitate.

“În 2020 încununăm aproape 9 ani de activitate în cadrul Society for Responsible Consumption. Și celebrăm asta prin lansarea unui curs universitar, pe care îmi doresc să îl facem cunoscut cât mai multor Universități din Cluj și din țară. Altă veste faină e că în câteva luni lansăm o serie de boargame-uri pe teme de mediu, ce vin ca o completare la toolurile dezvoltate de-a lungul timpului. Planul e ca acestea să ajungă în mâinile cât mai multor educatori din țara asta. Au fost concepute într-un mod foarte incluziv, astfel încât accesul va fi foarte facil.” , ne-a prezentat Diana Calin ideea din spatele conceptului.

Erasmus+

Proiectul Sustain este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 2: Proiecte de Parteneriat Strategic.

Poate te intereseaza si