Cu peste 3,5 milioane de broadcasteri activi, în prezent, Twitch este una dintre cele mai mari platforme de streaming live. Să aruncăm o privire mai atentă asupra celor mai mari streameri Twitch care merită urmăriți.

De la muzică și gătit la creații artistice și show-uri de chat, Twitch se ocupă de o varietate de interese diferite, cu toate acestea, jocurile sunt încă una dintre categoriile de top de pe această populară platformă online. De fapt, Twitch este văzută ca liderul platformei de socializare pentru jucători. Influencerii de top din sectorul gaming-ului de pe Twitch au mulți urmăritori și, chiar dacă acest spațiu este încă dominat de streameri masculini, numărul streamerilor de sex feminin este în creștere.

Twitch a devenit un spațiu în care jucătorii își pot explora și arăta cu adevărat pasiunea pentru jocuri și chiar dacă unii dintre acești influenceri s-ar putea să nu aibă milioane de urmăritori, comunitățile lor se bazează pe loialitate, ceea ce îi face mai puternici. Aceste comunități de jocuri unite devin rapid punctul focal al multor campanii de influencer marketing, deoarece mulți marketeri au parte de succes prin atragerea publicului folosind această platformă unică.

Din acest motiv, mulți influenceri de jocuri de pe Twitch sunt capabili să obțină un venit bun (chiar uimitor de bun) ca streameri de jocuri video. Iată câțiva dintre cei mai mari streameri de pe Twitch în funcție de numărul de urmăritori.

Shroud (Michael Grzesiek)

Urmăritori: 6.707.709

Valoarea netă estimată: 3 milioane USD

Shroud, numit Michael Grzesiek, a fost un jucător profesionist Counter-Strike pentru Cloud9 până la sfârșitul anului trecut. Astăzi, este unul dintre cei mai cunoscuți și distractivi streameri de pe scena jocurilor.

Acest jucător canadian joacă în medie 50 de ore pe săptămână, jocurile sale principale fiind The Culling, PUBG, Divizia lui Tom Clancy, H1Z1 și Rainbow Six: Siege de la Tom Clancy.

În medie, video-urilor sale pe Twitch au peste 25.000 de spectatori, milioane de telespectatori intră pe platformă pentru a-l urmări jucând la turneele speciale.

Când Michael a început să joace, era membru în echipe precum Exertus, Slow Motion și Manajuma înainte de a intra în Cloud9 în 2014.

În timp ce Shroud generează cea mai mare parte a veniturilor sale datorită Twitch și YouTube, el este sponsorizat și de mărci precum Hyper X și Madrinas Coffee.

TFUE

Urmăritori: 6.625.909

Valoarea netă estimată: 5 milioane USD

Tfue este un nou venit în topul stelelor Twitch. A început să crească din iulie 2018 și a devenit streamerul cu puțin peste 6 milioane de urmăritori. Este cunoscut pentru abilitățile sale din timpul jocului Fortnite. El a reușit să câștige în mediul online în mai puțin de 12 luni.

Tfue are, de asemenea, o prezență extrem de puternică pe YouTube, cu un număr de abonați de peste 11 milioane. Pe Instagram are 5,7 milioane de urmăritori.

tsm_myth (Ali Kabbani)

Urmăritori: 5.236.923

Valoarea netă estimată: 1 milion USD

Tsm-mit este o stea Twitch în creștere și este renumit pentru abilitățile sale de joc Fortnite. Dragostea lui pentru jocurile video a început la vârsta de 4 ani, dar a început oficial să facă streaming în 2016, pe un canal Twitch numit Paragon. El a reușit să obțină câștiguri online într-o perioadă de timp foarte scurtă.

Ali este cunoscut ca cel mai bun jucător Fortnite din lume și este în prezent căpitanul echipei Solomid. De asemenea, a concurat împotriva Ninja, care a fost cel mai influent jucător de pe Twitch.

Tsm_myth are o prezență puternică și pe YouTube, cu un număr mare de abonați de peste 4,3 milioane.

Dintre brandurile care îl sponsorizează în prezent pe Ali fac parte Dr Pepper, Chipotle, Vertagear și GEICO Gaming.

Dakotaz (Brett Hoffman)

Urmăritori: 3.900.276

Valoarea netă estimată: 2 milioane USD

Dakotaz este un streamer din Statele Unite și este cunoscut pentru jocurile precum Fortnite și Playerunknown’s Battlegrounds.

Pe lângă faptul că face streaming zilnic pe Twitch, Brett încarcă videoclipuri și pe YouTube, unde are 3 milioane de abonați suplimentari. Cariera în lumea gaming-ului a lui Dakotaz a început jucând War-Z și jocuri PVP Clearview. De acolo, a trecut la jocuri precum Infestation, H1Z1 și The Forest înainte de a descoperi jocurile pe care le joacă în prezent. Anul trecut, Brett a devenit membru al echipei Solomid. Există, de asemenea, un magazin online oficial cu mărfuri Dakotaz.

Aceștia sunt 4 dintre streamerii de pe Twitch care merită urmăriți. Fă-ți cont pe platformă și începe să-i urmărești. Însă, înainte de asta, intră pe promotii-scaune.ro și cumpără-ți un scaun de gaming ergonomic pentru o experiență de joc de neuitat. Succes!


Poate te intereseaza si