AVI cu TTS

Allview, brandul românesc de smartphone-uri și tablete, va lansa în curând o nouă versiune AVI ce va cuprinde un algoritm dezvoltat special pentru ca asistentul vocal să reproducă vocea umană și limba română.

Noul algoritm TTS de transformare a textului în vorbire (Text to Speech), prin intermediul unui robot de machine learning antrenează asistentul vocal în dezvoltarea de conexiuni noi și coerente între litere si silabe, formând cuvinte și fraze complexe. Citirea oricărui text în limba română este acum posibilă, iar asistentul vocal va putea reproduce tonalitățile specifice limbii române.

“AVI reprezintă o muncă continuă de cercetare și dezvoltare pentru a crea primul asistent vocal în limba română. Vom lansa în curând o nouă versiune, care va avea funcții specifice inteligenței artificiale.

Noua versiune a asistentului vocal este dezvoltată în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj, colaborare de care suntem foarte mândri și le mulțumim pe această cale pentru toate eforturile depuse împreună’’, a declarat Lucian Peticilă, fondatorul Allview.

Asistentul vocal AVI a fost lansat anul trecut, având inițial funcțiile de bază ale unui asistent vocal – apelarea contactelor, transmiterea de mesaje text și WhatsApp, modificarea setărilor din telefon sau programarea întâlnirilor. Ulterior, AVI  a înglobat funcții de asistent personal precum remindere, liste de cumpărături, calendar și informații de cultură generală.  AVI este updatat periodic cu funcționalități noi și poate fi accesat în prezent de peste 25 de terminale din gama Allview.


Poate te intereseaza si