Deep Face ID_Allview_X5Soul

X5 Soul, viitorul flagship al brandului Allview, va beneficia de deblocare prin recunoastere faciliala, noua tehnologie neurala avand denumirea de Deep Face ID.

Va prezentam tehnica avansata prin care se va contura harta 3D detaliata a fetei utilizatorului. Astfel, ansamblul tehnic este format din:

  • Senzorul de proximitate – detecteaza prezenta utilizatorului fara niciun contact fizic. Acesta are doua parti componente: emitator si receptor. Emitatorul transmite in semnal IR care este reflectat de catre fata utilizatorului si se intoarce in receptorul IR. Astfel stabileste prezenta si distanta fetei utilizatorului fata de telefon.
  • Proiectorul IR – reprezinta sursa de flux IR. Aceasta se reflecta la contactul cu fata utilizatorului si se intoarce in camera IR sub forma unei imagini IR.
  • Camera IR – preia imaginea de la proiectorul IR si creeaza harta 3D a peisajului facial.

Harta 3D preluata de la camera IR este transmisa catre algoritmii neurali ca o imagine de verificare care este comparata cu harta 3D inregistrata initial, numita imagine de inscriere. Procesorul neural verifica daca cele doua harti 3D se potrivesc, in acest caz smartphone-ul X5 Soul va autentifica identitatea utlizatorului si se se va debloca.

Poate te intereseaza si