camera supraveghere ip

Sistemul de supraveghere video este foarte complex atunci cand vine vorba de accesorii. Instalarea acestuia si buna lui functionare depinde intr-o proportie foarte mare de calitatea buna a accesoriilor precum mufe sau alimentatoare. Echipele de instalare folosesc intotdeauna echipamente de buna calitate. Insa uite cum poti chiar tu sa-ti instalezi sistemul si uite ce ar trebui sa contina incat sa ai cea mai buna experienta.

Fie ca discutam despre un sistem de supraveghere analogic sau IP, componentele sunt in mare parte aceleasi. Indiscutabil este nevoie sa alimentam camerele, avem nevoie de cabluri pentru semnal si un mediu de stocare. Daca in cazul camerelor IP vom afla ca lucrurile nu sunt chiar atat de complicate, camerele analogice necesita o atentie mai sporita.

Un sistem de camere analogice contine in mod normal urmatoarele componente: camerele de supraveghere, DVR-ul pe care se stocheaza informatia, alimentatoarele camerelor, cablul de legatura dintre camere si DVR, HDD-ul de stocare din interiorul DVR-ului,  mufele videobalon daca se foloseste cablu UTP si alte elemente de prindere daca este cazul.

In cazul camerelor IP nu este nevoie de atat de multe elemente. Acestea se pot conecta mult mai usor avand nevoie doar de un cablu UTP de legatura intre NVR si camera. In unele cazuri nici alimentarea camerelor nu mai este o problema deoarece prin acelasi cablu se pot si alimenta. Aceasta functie se numeste Poe.

Accesand acest link poti gasi  gasesti toate echipamentele de care ai nevoie. Magazinul online www.SKUT.ro iti pune la dispozitie o gama variata de produse, principale fiind camerele de supraveghere dar si alte echipamente precum: sisteme de incendiu, sisteme de alarma, accesorii, echipamente auto multimedia si garantia unor servicii de buna calitate.

Atunci cand vrei sa comanzi de pe site-ul SKUT.ro poti face cu incredere. Magazinul ofera preturi avantajoase, te ajuta daca ai nevoie de informatii tehnice si te indruma spre cele mai bune produse pentru nevoile tale. Ai drept la retur timp de 14 zile si garantie la toate produsele cumparate.

Conectarea camerelor la DVR trebuie realizata cu multa atentie. In cazul camerelor analogice care folosesc cablu coaxial sau cablu UTP si videobaloane, trebuie avut grija la mufe. Acestea trebuie sa fie de buna calitate, iar cablul sa reziste inclusiv la distante lungi. Un cablu de slaba calitate nu va reda o imagine foarte buna mai ales pe distante lungi.

skut

Mufele de tip videobalon sunt si ele destul de pretentioase si trebuie alese cu grija. Intreaba magazinul pana la ce distanta pot reda semnalul video ca sa nu ai o surpriza neplacuta.

Un alt aspect important este HDD-ul. Fie ca este vorba de un DVR sau NVR, HDD-ul pe care stocati informatia trebuie sa respecte anumite standarde din industria CCTV. Orice producator de HDD-uri trebuie sa aiba in portofoliu o serie speciala care sa poata functioa cu camerele de supraveghere. Aceste HDD-uri sunt concepute sa functioneze non stop si au capacitati foarte mari pentru a putea retine cat mai multe informatii.

In cazul camerelor IP este foarte important sa folositi un cablu UTP de buna calitate din categoria CAT 5 sau 6. Aceste cabluri suporta o viteza mare de transfer de date inclusiv pe distante mari. Este recomandat sa utilizati cabluri din categoria Cat 6 daca aveti multe camere sau un proiect ce necesita o mai multa atentie.

In cazul alimentarii alegeti o sursa sau un alimentator de buna calitate. De el depinde buna functionare a camerelor si ar fi pacat sa le ardeti.

Nu uita de SKUT.ro, magazinul care iti ofera cele mai bune servicii si cele mai bune preturi!


Poate te intereseaza si