Asta este întrebarea zilei: merită cumpărat Samsung Galaxy S9 sau S9+ față de la modelul anterior, Samsung Galaxy S8/S8+ ? Este foarte complicat.

S9 versus S8

Noua generație, pe care eu am văzut-o la Barcelona, a ajuns deja în România, a fost lansarea oficială. Știm deja oferta de preț și faptul că un telefon la schimb vă poate aduce o reducere importantă de la preț – deși mai bine vindeți telefonul vechi pe OLX probabil.

Problema care este, cum vedeți în poza de mai sus, este că telefoanele seamănă foarte tare. Nu prea poți spune care e S8 și care e S9. Diferențele sunt mai clare pe spate, dar nu la S9, ci la S9 Plus care are camera foto duală. Și este poziționată diferit de cea de pe Note 8, cu senzorul de amprentă pe mijloc. Dar diferențele sunt mari la hardware.

Noul procesor Samsung Galaxy S9 este foarte puternic. Iar camera foto este bună, cu foarte multe tehnologii noi. O să testez în curând și camera foto, deocamdată doar am făcut unboxing.

O să vă țin la curent când este gata review-ul S9 și mai vorbim atunci. Pînă atunci o să continui testele pe care le fac și vedem cum se descurcă noul model. Totuși, la 4.400 de lei este un telefon extrem de scump. Dar cu un model vechi la schimb puteți obține reduceri, cum spuneam mai sus.

Samsung nu a comentat foarte mult care este diferența dintre camera foto duală și cea simplă de pe S9. Au aceleași tehnologii foto, fac slow-motion cu 960 de cadre pe secundă, fac poze bune pe lumină slabă și așa mai departe. Abia aștept să testez camerele foto. Samsung Galaxy S9 este modelul compact, mie personal îmi place. Ecranul este de 5.8 inch, deci nu poți spune că este mic. Stă foarte plăcut în mână și este foarte ușor, sigur stă mai bine în buzunar. Este adevărat, are bateria mai mică și asta s-ar putea să fie o problemă la un moment dat.


Poate te intereseaza si