dell-xps-13

Tehnologia a devenit o expresie a stilului pentru cei care o folosesc – deşi moda poate fi înşelătoare. Ştim însă cu certitudine că eleganţa va face întotdeauna parte din stil.

Lansat pentru prima dată în cadrul ediţiei Consumer Electronics Show din 2012, modelul XPS 13 a încununat moştenirea XPS drept laptopul cel mai sărbătorit. Acest model este totodată și câștigătorul mai multor premii de produs decât oricare altă linie de produse din istoria Dell, iar cel mai recent este premiul – CES 2018 Innovation Award Honoree.

Și cum s-a ajuns ca acest produs să primească acest premiu de onoare? Prin viziune şi multă muncă.

În efortul de reimaginare a modelului XPS 13, Dell s-a inspirat din domeniul modei, acolo unde auriul trandafiriu rămâne o culoare în trend şi accentele de alb cresc în popularitate, de la curelele de ceas la pantofii de sport. Cu toate acestea, prin produsul nostru XPS alb, ne-am străduit să oferim eleganţă unde au contribuit mai mult de o duzină de oameni, însumând 11.520 de ore de muncă şi 50 de teste ca să creăm un sistem nou splendid pe dinăuntru şi pe dinafară. Echipa de design Dell nu a dorit doar să vopsească un sistem existent în alb – ci a dorit să folosească materiale autentice ca să se asigure că sistemul arată la fel de bine şi de frumos în ziua 1000 de utilizare ca în prima zi.

Din dorința de a conferi zonei de odihnă palmară o aparenţă de material întreţesut, echipa a avut în vedere diferite materiale dincolo de limitele coloristice ale fibrei de carbon tradiţionale. Soluţia? Un material nou şi inovator din silicat cristalin în care culoarea albă este literalmente întreţesută, ca la un material textil, în nouă straturi compozite. Dell este prima companie care foloseşte această fibră de sticlă întreţesută la un laptop.

Completând noua carcasă din aluminiu de culoare auriu-trandafiriu a modelului XPS 13, ţesătura albă din fibră de sticlă atrage ochiul prin eleganţă şi este mătăsoasă la atingere. În scop de durabilitate, pe lângă frumuseţe, deasupra acestei ţesături cu textură moale se găseşte un strat de oxid de titaniu pentru un luciu perlat şi un strat de protecţie UV şi unul rezistent la pătare pentru prevenirea îngălbenirii sau pătării în timp. De fapt, orice pată de cerneală sau de altă natură ajunsă pe interiorul alb poate fi ştearsă cu uşurinţă. Iar datorită rezistenţei termice superioare metalului, ţesătura din fibră de sticlă rămâne mai rece pentru a facilita performanţe mai îndelungate.

Un fapt interesant: fibrele de sticlă dintr-o singură odihnă palmară s-ar întinde, puse cap la cap, pe o distanţă de 117.500 mile, aproape cât jumătate din distanţa de la Pământ la Lună. Aşa ceva poate fi socotit drept un pas uriaş.

Am lucrat nu numai pentru a crea cel mai frumos laptop de pe piaţă, ci am extins ansamblul de design pentru a se potrivi cu cablurile albe de alimentare şi adaptorul USB-A/USB-C. Trecând de la stil la stil de viaţă, am investit în ambalaje din materiale plastice reciclate din apele marine şi bambus, astfel încât să achiziţionaţi produsul cu încredere ştiind că Dell îşi manifestă interesul în a ajuta planeta.

Pe lângă exteriorul atrăgător, noul XPS 13 este mai bun în orice aspect al său. Ajuns şi mai portabil în calitatea lui de cel mai mic laptop de 13 inci de pe planetă, modelul are un ecran InfinityEdge, care se potriveşte cu acest laptop de 13 inci într-un cadru de 11 inci. Este cu 30% mai subţire (3,4 mm) şi mai uşor, începând de la doar 1,3 kg., ceea ce face ca XPS 13 să fie cel mai bun în mobilitate și durabilitate.

Cu Windows 10 preinstalat și dotat cu cea mai nouă generaţie, a opta, de procesoare Quad Core de la Intel, XPS 13 furnizează performanţe mobile superioare prin pornirea rapidă a SSD-urilor de până la 1TB. De asemenea, vă puteţi aştepta la cea mai mare durată de viaţă a unei baterii pentru un laptop de 13 inci, aceasta ajungând la aproape 20 de ore pe rezoluţie FHD şi până la 11 ore pe rezoluţie UHD (Mobile Mark 14).

Am făcut sistemul mai mic şi mai uşor, însă am reuşit şi să creştem performanţele de două ori faţă de modelul iniţial XPS 13 lansat în 2015, şi să menţinem cel mai puternic laptop de 13 inci în clasa lui. Cum am reuşit asta? La Dell dispunem de cele mai inovatoare soluţii termice şi de performanţă.

Am dezvoltat Dell Power Manager ca să puteţi personaliza preferinţele de balans între durata de viaţă a bateriei, durata de încărcare, elementele termice şi cele acustice, precum şi Dynamic Power Mode pentru furnizarea intuitivă a puterii maxime după nevoi, pentru sarcini precum aplicaţii de renderizare video şi foi de lucru complexe, simultan cu monitorizarea şi gestionarea inteligentă a temperaturii sistemului. Asta înseamnă că XPS 13 îşi păstrează performanţele ridicate, fapt care face din XPS 13 cel mai puternic laptop de 13 inci din clasa lui (Testare Principled Technologies din decembrie 2017 folosind Cinebench CPU (multicore test)).

În ceea ce priveşte soluţia termică, XPS 13 este primul laptop din lume construit cu izolare GORE™ Thermal Insulation din acelaşi aerogel de siliciu folosit în ştiinţa de înaltă tehnologie şi medii extreme pentru difuzarea şi disiparea căldurii, aşa cum este cazul soluţiei de izolare termică de pe Mars Rovers şi a capturii de particule de mare velocitate în cazul sondei Stardust. Acest material direcţionează căldura afară din dispozitiv, menţinând sistemul rece în timp ce funcţionează din greu.

Dispunând acum de o rezoluţie mai mare şi încorporând cu 2,5 milioane pixeli mai mult pentru 4K Ultra HD în comparaţie cu versiunea anterioară QHD+, ecranul sRGB 100% de pe XPS 13 oferă culori deosebite, saturate şi de mare acurateţe, indiferent dacă sunteţi profesionişti în grafică sau urmăriţi show-ul favorit pe Netflix. De fapt, Dell ştie că oamenii îşi folosesc astăzi PC-ul pentru a viziona conţinut, aşa că XPS 13 furnizează şi o experienţă cinematică fără egal cu detalii de culoare mai bogate, cu un sunet mai puternic şi mai clar, precum şi cu temporizări reduse, astfel încât să puteţi urmări cu adevărat programele de pe Netflix cu maximă plăcere.

Activat de voce, atingere sau recunoaştere facială, accesul la noul XPS 13 se face printr-o triadă de porţi biometrice. Vă puteți conecta cu o privire sau o atingere cu camera în infraroşu şi cititor opţional de amprentă digitală de pe butonul de pornire pentru Windows Hello, sau puteți vorbi cu dispozitivul din cealaltă parte a încăperii prin intermediul celor patru microfoane digitale integrate şi a capabilităților de recunoaştere vocală Microsoft Cortana.

Noul XPS 13 este disponibil de astăzi la nivel global pe Dell.com şi Microsoft.com, începând de la 999,99 USD. De asemenea, Dell oferă o ediţie pentru dezvoltatori bazată pe Ubuntu, cu Linux preîncărcat, începând de la 949,99 USD pe Dell.com în Statele Unite şi Europa.


Poate te intereseaza si