Inteligenta Artificiala

Inteligența artificială face diferența în materie de evoluție, aducând rezultate pe care un procesor mai nou, o cameră foto mai bună sau un sistem audio performant nu le pot egala. Echipat cu AI, Huawei Mate 10 Pro, este cu adevărat o mașinărie inteligentă!

Huawei a creat smartphone-ul care revoluționează industria, fără a modifica în niciun fel designul ultra slim și elegant, sinonim cu seria Mate. Deși pare de domeniul science-fiction, tehnologiile integrate în noua serie Mate sunt capabile să îndeplinească toate dorințele utilizatorilor: performanță, o durată mai mare a bateriei, o calitate mai bună a imaginilor și o claritate superioară a sunetului!

Astfel, Huawei a integrat o unitate neurală care integrează Inteligența Artificială, îmbunătățitand considerabil toți parametrii dispozitivului, și oferind, în același timp noi capabilități care înainte nu erau posibile.

Performanță

            Ai nevoie de un procesor mai rapid? De mai multă memorie RAM pentru a scurta timpul de încărcare al aplicațiilor? Vrei ca software-ul tău să meargă fără nicio dificultate și să grăbești tranziția între task-uri? Tot ceea ce trebuie să faci de fapt ca să obții toate cele menționate mai sus este să nu mai irosești performanțele procesorului.

În realitate însă, procesul nu este pe atât de simplu pe cât pare pentru că sistemul nu își poate întreba utilizatorul într-una ce aplicații trebuie oprite, de care are cu adevărat nevoie și cum să prioritizeze resursele. Dar, cu ajutorul AI, răspunsul la aceste întrebări este unul extrem de simplu. AI analizează modul în care folosești telefonul și este capabil să prioritize aplicațiile în funcție de utilizare, decide care aplicații primesc mai multe resurse și care pot fi suspendate. Cu alte cuvinte, Inteligența Artificială realizează predicții legate de aplicațiile pe care le vei folosi la un moment dat, alocând din timp memorie, pentru ca tot procesul să se realizeze rapid și eficient.

Durata de viață a bateriei

Durata de viață a bateriei este prelungită printr-un mecanism capabil să recunoască care sunt aplicațiile și acțiunile pe care le folosești cu precădere pentru a economisi apoi resursele și energia utlizată. Alogoritmii tehnologiei Machine Learning identifică procesele care îngreunează performanțele procesorului, iar dacă nu sunt relevante pentru activitatea utilizatorului, acestea sunt suspendate sau oprite. Ca rezultat, Huawei Mate 10 Pro este capabil să funcționeze timp de două zile fără încărcare.

Îmbunățățirea calității apelurilor

Un alt aspect important, care este subestimat, ține de calitatea sunetului, dar asta până când ai un apel important într-o locație aglomerată sau într-o stație de tren. Calitatea sunetului capturat de microfonul dispozitivului, determină cât de bine ne poate auzi receptorul, și, în ciuda folosirii diferitelor tipuri de microfon, zgomotul de funal este extrem de greu de filtrat. Însă, cu ajutorul Inteligenței Artificiale, care separă sunetele de fond de voce, receptorul aude doar mesajul clar. Acest proces funcționează și pentru receptor și pentru destinatar. De exemplu, dacă te afli pe o stradă aglomerată, tehnologia AI integrată va mări volumul cuvintelor persoanei cu care vorbești, pentru ca tu să auzi perfect mesajul. Iar dacă pășești într-o cafenea intimă, telefonul- minune va recunoaște automat noul ambient și va reduce automat volumul apelului telefonic.

 

Calitate foto

Algoritmii Inteligenței Artificiale sunt susținuți de unitatea neurală de procesare și influențează calitatea imaginilor surprinse de camera foto. Sistemul de recunoaștere identifică perfect obiectele din cadru, declanșând selecția automată de setări pentru ca tu să te bucuri de fotografii extraordinare. Așadar, în loc să irosești timp prețios căutând în meniu modul potrivit de fotografiere, cu ajutorul lui Huawei Mate 10 Pro, trebuie doar să poziționezi camera în fața subiectului țintă și să apeși pe buton, iar tehnologiile AI integrate vor avea grijă ca fotografiile surprinse să fie aproape perfecte în orice circumsțanțe.

Inteligența Artificială face diferența și atunci când avem nevoie de focalizare. În acest caz, intervenția constă în reducerea fracțiunilor de secundă necesare procesului de adaptare, mai ales când fotografiem obiecte în miscare. AI este capabilă să anticipeze unde se vor afla obiectele în mișcare de la o clipă la alta, astfel încât să te bucuri de o fotografie reușită.

 

Viteza

Unitatea de procesare neurală permite algoritmului AI să funcționeze eficient, șă execute rapid toate task-urile solicitate, mai ales pe cele care sunt dificil de finalizat în programele tradiționale.  Astfel, ai posibilitatea să găsești imagini printr-o căutare specifică de douăzeci de ori mai repede față de device-urile care nu au Inteligență Artificială.


Poate te intereseaza si