Huawei a lansat, în cadrul unui eveniment exclusivist, pe data de 16 octombrie 2017, la Munchen, noile modele Huawei Mate 10, Mate 10 Pro și Mate 10 Porsche Design, smartphone-urile dotate cu Inteligență Artificială, care combină un sistem hardware inovator, procesorul Kirin 970 și noua interfață Huawei, EMUI 8.0.

Seria Mate confirmă angajamentul făcut de companie utilizatorilor de pretutindeni de a livra performanțe superioare. Reușește acest lucru prin extinderea duratei de viață a bateriei, integrând totodată noua tehnologie dual-camera Leica, pentru fotografii uimitoare.

“Pe măsură ce înaintăm din ce în ce mai mult în era inteligenței, Inteligența Artificială nu mai este un concept virtual, ci un lucru concret ce se întrepătrunde cu viața noastră de zi cu zi. Inteligența Artificială este capabilă să îmbunătățească experiența de utilizare a consumatorilor, să ofere servicii importante și valoroase și performanțele peste așteptări în utilizarea produselor”, a declarat Richard Yu, CEO al Huawei Consumer Business Group. “Gama Huawei Mate 10 integrează prima unitate dedicată de procesare neurală (NPU – Neural Processing Unit), lansând o nouă eră a smartphone-urilor inteligente.”, a completat acesta.

Specificațiile de top includ:

  • Procesor Kirin 970, primul procesor AI din lume pentru smartphone-uri cu o unitate dedicată de procesare neurală (NPU – Neural Processing Unit);
  • Un corp construit din sticlă 3D, cu display Huawei FullView, ce integrează o margine aproape inexistentă și tehnologia HDR10 pentru culori intense și strălucitoare;
  • Certificarea tehnologiei proprietară Huawei, SuperCharge, de către compania TÜV Rheinland și o baterie de 4000 mAh, cu o gestionare inteligentă a resurselor de energie datorată Inteligenței Artificiale;
  • Noul sistem dual-camera Leica cu lentile SUMMILUX-H, ambele camere având o apertură de f/1.6 și capabilități de fotografiere generate de Inteligența Artificială, precum recunoașterea scenei și a obiectelor în timp real sau efectul Bokeh bazat pe Inteligența Artificială;
  • Noua interfață simplificată EMUI 8.0, bazată pe versiunea Android™ 8.0.

O nouă arhitectură a platformei bazate pe Inteligența Artificială pentru experiențe inteligente

Huawei Mate 10 și Huawei Mate 10 Pro sunt primele smartphone-uri care integrează noul procesor Kirin 970, proiectat să livreze îmbunătățiri considerabile datorită tehnologiei AI, pentru o experiență de utilizare mai rapidă și mai personalizată. Kirin 970 este construit în urma unui proces de fabricare TSMC avansat a semiconductorilor de 10nm și dispune de un procesor ARM Cortex cu 8 nuclee, de primul GPU Mali G72 cu 12 nuclee de pe piață și de prima unitate de procesare neurală (NPU – Neural Processing Unit) proiectata special pentru un dispozitiv mobil. Kirin 970 are, de asemenea, un nou sistem dual ISP ce asigură capabilități de fotografiere inteligente.

Unitatea dedicată de procesare neurală (NPU), împreună cu arhitectura inovatoare a procesorului, permit noului Kirin 970 să livreze, pentru toate sarcinile care utilizează Inteligența Artificială, performanțe cu 25% mai bune și cu 50% mai multă eficiență energetică, comparativ cu 4 nuclee Cortex-A73¹. Modelele seriei Mate sunt, de asemenea, cele mai rapide smartphone-uri din lume, suportând conectivitate LTE și viteze de descărcare super-rapide. Modelul Mate 10 Pro vine cu suport Dual SIM 4G și cu conexiuni VoLTE duale.

Prin combinarea inteligenței individuale și colective într-un singur dispozitiv având la bază o platformă AI, noua serie Huawei Mate livrează utilizatorilor capabilități și experiențe inteligente, precum răspunsuri în timp real, incluzând tehnologiile Real-Time Scene, Object Recognition și AI Accelerated Translator. Kirin 970 este o platformă AI deschisă pentru parteneri și dezvoltatori, care pot crea noi aplicații AI pline de imaginație, menite să extindă capabilitățile sale de procesare.

Design atrăgător pentru noi standarde în materie de rafinament și confort

Huawei Mate 10 Pro

Cu un nou display Huawei FullView, Huawei Mate 10 Pro integrează un ecran OLED de 6 inci și o rezoluție de 18:9, un raport ecran-carcasă mare și tehnologia HDR10 pentru o vizualizare dinamică a clipurilor video.

Flagship-urile seriei Mate au un corp din sticlă 3D, simetric curbat pe toate cele patru laturi, fiind astfel ergonomic și usor de ținut în mână. Pe spatele dispozitivelor se află o bandă cu un finisaj diferit, menită să evidențieze noul sistem dual-camera Leica. De asemenea, Huawei Mate 10 Pro deține certificarea IP67 în ceea ce privește rezistența la apă și praf.

Noul sistem dual-camera Leica și managementul eficient al bateriei asigurat de Inteligența Artificială

Huawei a colaborat încă o dată cu Leica pentru co-proiectarea lentilelor duale ale smartphone-urilor Huawei Mate 10 și Huawei Mate 10 Pro. Acestea combină un senzor color de 12 MP, un senzor monocrom de 20 MP, stabilizarea optică a imaginii (OIS), cea mai mare apertură duală din lume de f/1.6, efectul Bokeh și zoom-ul digital, ambele bazate pe tehnologia AI. În plus, sistemul integrează noile funcții, Real-Time Scene și Object Recognition, aceasta din urmă fiind capabilă să selecteze automat setările camerei foto luând în considerare obiectul respectiv și mediul înconjurător în care acesta se află. Mai mult, sistemul integrează de asemena, o funcție avansată a Zoom-ului Digital, bazată pe Inteligența Artificială – AI Motion Detection, menită să surprindă portrete și imagini mai clare.

Huawei Mate 10 și Huawei Mate 10 Pro încorporează o baterie puternică de 4000 mAh, de mare densitate, dotată cu tehnologia SuperCharge, creată de Huawei și certificată de către TÜV Rheinland. Aceasta oferă un sistem inteligent de gestionare a resurselor bateriei care înțelege comportamentul de utilizare al posesorului și alocă resursele într-un mod inteligent, maximizând durata de viață a bateriei. În plus, bateria suportă o tensiune de încărcare de 4.5V/5A, iar soluția rapidă de încărcare asigură o încărcare a bateriei de la 1% la 20% în 10 minute și de la 1% la 58% în 30 de minute².

Huawei Mate 10 și Huawei Mate 10 Pro rulează cu noua interfață EMUI 8.0, bazată pe varianta de Android™ 8.0. Caracteristicile includ un AI Engine pentru a profita pe deplin de capabilitățile lui Kirin 970, un translator AI accelerat ce oferă o traducere interactivă mai rapidă și mai precisă pentru o experiență de comunicare mai bună, o funcție de proiectare ușoară pentru a conecta noua gamă Huawei Mate la un ecran mai mare, asistență pentru o experiență completă de tip desktop prin mirroring sau prin extinderea display-ului smartphone-ului.

Accesorii noi

Huawei a lansat, de asemenea, trei accesorii noi pentru Huawei Mate 10: camera EnVizion 360, baterie externă ce incorporează tehnologia SuperCharge™ și Smart Scale.

  • Camera EnVizion 360 poate fotografia 5K și înregistra clipuri video 2K la 360°, oferind în același timp mai multe posibilități de vizualizare a cadrelor surprinse pe care utilizatorii le pot distribui pe canalele de socializare;
  • Bateria externă ce integrează tehnologia SuperCharge™ suportă o încărcare rapidă de joasă tensiune de 4,5V/5A;
  • Smart Scale poate monitoriza și analiza cu ajutorul unei aplicații mobile informațiile privind sănătatea posesorului, precum procentul de grăsime corporală și Indexul de masă corporală.

Preț și disponibilitate

Noul Huawei Mate 10 va fi disponibil spre finalul lunii octombrie în mai mult de 15 țări printre care Spania, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Malaesia, Singapore și Australia. Huawei Mate 10 Porsche Design va fi disponibil începând cu jumătatea lunii noiembrie.

Noul Huawei Mate 10 Pro va fi disponibil începând cu jumătatea lunii noiembrie în mai mult de 20 de țări, printre care se numără Germania, Franța, Italia, Emiratele Arabe Unite, Malaezia, Singapore și Thailanda. În România, Mate 10 Pro este estimat să ajungă la finalul lunii noiembrie.

Preturi Huawei Mate 10 si Huawei Mate 10 Pro

Poate te intereseaza si