iPhone X

iPhone X a fost prezentat, de compania americană Apple, publicului, pe data de 12 septembrie 2017. Acesta este primul smartphone produs fără butonul home, cu display mare de 5.8 inch Super Retina HD (Oled) și recunoaștere facială fără să poarte celebrul deja Plus la finalul numelui.

“Revelionul fanilor Apple”, momentul din an în care îți faci calcule, pregătești pusculița sau cardul pentru achiziția noilor modele iPhone, a avut loc aproape de jumătatatea lunii septembrie 2017, în Statele Unite, mai exact la Apple Campus în sala Steve Jobs.

Ca în fiecare an, până la jumătatea lui septembrie, pe internet circula sute de zvonuri privind numele pe care le vor purta noile smartphone-uri Apple, machete realizate în prin China sau în unele cazuri chiar telefoane prototip uitate in restaurante ca si în cazul iPhone-ului 4

Apple a reușit pe parcursul anilor, chiar și după moartea lui Steve Jobs să țină viu sentimentul acela de a avea un iPhone, de a afla cum o să fie și ce funcții noi aduce.

Anul acesta, Apple a ținut prezentarea noului său model iPhone X, fix pentru finalul evenimentului. Nu vă faceți griji, există și pentru iPhone 7 și 7 Plus, câte o variantă ce va continua seria numite iPhone 8 și 8 Plus ce aduc procesoare noi, camere noi, stabilizare optică în cazul ambelor variante dar și spate din sticlă pentru încărcare wireless.

Este adevărat, nu sunt vorbim despre nimic revoluționar însă deja suntem obișnuiți cu Apple să introducă tehnologie ce se află pe piață de ceva ani însă puțin mai rafinată și probabil studiată în funcție de problemele descoperite de piață la competitori.

După aproximativ 3 ani de zile, Apple aduce un design nou pentru un smartphone. Design-ul lui iPhone 7 sau 8 este aproape identic cu cel introdus in 2014, de Apple în cazul modelului 6. Principalul avantaj pe care modelul X (pronunțat zece nu ics) este display-ul ce domina partea frontala, cea mai folosita de utilizator.

Noul X, aduce cu el o serie de noutăți pentru Apple. Nu mai avem buton home, chiar dacă pentru mulți o să fie ciudat la început, cu siguranță o să obișnuiască, așa cum și funcția de swipe pentru deblocare ce a fost retrasa nu de mult și iată, anul acesta reintrodusă în lipsa unui buton fizic.

O mare parte din tehnologia utilizată intens pe smartphone acum se află în partea de sus a smartphone-ului, aici fiind camera, senzorul pentru deblocare, blițul pentru iluminare pe timp de noapte. Desigur, dacă telefonul tău o să aibă nefericitul moment în care display-ul se va sparge, nu știm sigur ce soluții o să există ca acesta să mai fie deblocat cu funcția nouă de deblocare facială prin funcția Face ID.

Tot pe partea frontală Apple face un upgrade, ajunge în 2017 cu un display OLED de tip Super Retina HD (2436×1125 pixeli si 458 ppi). O miscare foarte bună pentru că la acest aspect de la introducerea display-ului Retina, nu am mai beneficiat de upgrade-uri și chiar era nevoie de o rezoluție mai bună. Ramele display-ului cu excepția zonei unde sunt poziționați senzorii și camera sunt foarte subțiri, lucru care confera smartphone-ului impresia de display complet pe partea frontală.

Din punct de vedere tehnic, acestea sunt specificțiile noului iPhone X

  • Procesor A11 Bionic
  • 3 GB memorie RAM
  • Procesor grafic Apple cu 3 nuclee
  • Spațiu de stocare 64 sau 256 GB
  • Camera duală de 12 MP cu f/1.8 și f/2.4 alături de un bliț quad-led in două tonuri de lumină.
  • Camera selfie este de 12 MP

Desigur cei mai mulți utilizatori ce aleg să achiziționeze un iPhone X, nu o să fie interesați de specificații, pentru că brandul a obișnuit utilizatorul cu cele mai bune optimizări chiar dacă nu are 6 GB memorie de Ram sau procesoare la frecvențe super ridicate.

Evident, toate aceste upgrade-uri tehnologice aduse pe modelul X, vin cu un cost. Prețul lui iPhone X nu este deloc mic, în Statele Unite este de 999 dolari fără taxe iar în Europa am observat prețuri pentru precomandă de 5299,90 lei 

Modelul o să fie disponibil începând cu data de 3 noiembrie 2017, în Australia, Canada, China, Franța, Germania, Hong-Kong, India, Irlanda, Italia, Japonia, Mexic, Noua Zeelandă, Rusia, Singapore și Marea Britanie.

Pentru România, o să mai dureze probabil și pe la finalul lunii noiembrie acestea o să fie disponibile pentru achiziție.


Poate te intereseaza si