Poze cu telefonul

Pe măsură ce îți împachetezi bagajele pentru ultimele zile de vacanță din această vară, probabil te gândești să îți iei cu tine și masivul aparat DSLR, sau poate nu. Cel mai probabil, ceea ce vei lua cu tine va fi cea mai flexibilă cameră – smartphone-ul tău. TP-Link își oferă câteva sfaturi pentru a face poze cu telefonul cât mai bune.

1.Ora potrivită

Când vorbim de fotografierea cu telefonul mobil, o scurtă perioadă de câteva ore sau chiar minute poate face diferența între un hit Instagram și “doar o altă fotografie” dintre sutele de fotografii din telefon. Cele mai bune momente pentru o sesiune foto de vară sunt dimineața devreme și după-amiaza târziu: imediat după răsărit sau chiar înainte de apusul soarelui. În aceste momente ale zilei, soarele este cel mai delicat și fotografiile realizate în timpul așa-numitei oe de aur par să aibă o lumină aproape magică – o aură de vară.

2.Spune o poveste

O fotografie bună spune întotdeauna o poveste. Și o poveste bună este întotdeauna o aventură. Nu te lăsa tras în strălucitul cliché de tipul A (tu), stând în fața lui B (punct de reper / ocean / munte). Spune o poveste. Mișcă-te, roagă un prieten să îți facă o poză când nu ești atent, lasă-ți energia să invadeze lumea, să treacă direct prin ecran. Totul este posibil cu modelul X1 Max, care vine cu tehnologia potrivită pentru a face fotografia perfectă – PDAF sau Phase Detection Auto Focus. Această caracteristică permite camerei telefonului să focalizeze foarte repede – într-un timp incredibil de 0,2 secunde – ceea ce îți permite să capturezi acel instantaneu pe care ți-l dorești cu- cât mai puține distorsiuni. Așa că sari până la cer și folosește modul Nefos X1 Max pentru a surprinde toate ipostazele diferite pe care reușești să le imaginezi în aer. Sau îndrăznește să faci bungee jumping și arată lumii curajul tău surprins la cea mai bună calitate.

3.Folosește elemente de recuzită

Asigură-te că fotografia are personaje și detalii. O pereche de ochelari de soare în mână, un cocotier, o floare de magnolie în părul tău poate adăuga profunzime fotografiei tale, oferind publicului un inside look în ziua ta de vară. Elementele de recuzită sunt amuzante, dar nu trebuie folosite în exces. Unul sau două obiecte într-o fotografie sunt mai mult decât suficiente – nu uita că vrei ca fotografia ta să arate fresh și fără efort, nu ca ceva care a venit dintr-un studio de fotografie din anii ‘80.

4.Experimentează, folosește-te de unghiuri

Una dintre cele mai frecvente greșeli, pe care cei mai mulți dintre noi le facem, atunci când facem fotografii cu un telefon, este că le facem la același nivel – nivelul ochiului. În cele din urmă, ajungem să avem zeci de gigabiți de imagini foarte asemănătoare care arată, într-adevăr, celorlalți ceea ce am văzut, dar cu zero substanță. Schimbă-ți poziția și vei putea observa diferențe esențiale în imaginile tale.

5.Intră în poză

Am ajuns să ne gândim la selfie-uri ca la ceva care să ne facă să ne simțim vinovați atunci când nimeni nu se uită. Dar haide să fim sinceri – o fotografie interesantă a feței tale arse de soare, cu un ocean albastru-turcoaz și palmieri în fundal, ar transmite mai multă emoție decât o mie de fotografii doar cu un peisaj. Pentru cei mai mulți, un selfie de o secundă include cel puțin 5 minute de „îmi stă bine părul?” sau „am fața prea strălucitoare?”. Dar datorită modului de frumusețe în timp real al  X1 Max, conceput special pentru selfie-uri fără efort, nu va trebui să îți faci griji de nimic. În plus, declanșatorului camerei din față dispune de un control rapid și ușor – pur și simplu trebuie să îți pui degetul pe scanerul de amprentă din spatele telefonului.Neffos X1 Max

6.Editează

Oricât ești de nerăbdător să distribui fotografia proaspăt surprinsă pe nisipul fierbinte cât timp momentul îți este încă viu în minte, iar ecranul telefonului este încă puțin cald de la razele solare, oprește-te. Lăsă fotografia să stea un timp și gândește-te la câteva tehnici de editare care ar putea-o îmbunătăți: câteva retușuri minore pot transforma o fotografie simplă într-o adevărată capodoperă. Poți face o editare rapidă chiar pe Neffos X1 Max: tai, rotești, îndrepți, adaugi efecte oglindă și multe altele. În plus, aplicația cameră a telefonului vine cu o frumoasă selecție de filtre.Neffos X1 Max

Nu în ultimul rând, nu uita să te oprești și să înregistrezi amintirea. Pe măsură ce vara trece, tendințele se schimbă și fotografiile se șterg accidental, amintirile sunt menite să reziste – filtrele nu sunt necesare.

Sperăm că acum ai sfaturile necesare pentru a face cele mai frumoase poze cu telefonul.

Pentru mai multe informații vizitați www.neffos.com


Poate te intereseaza si