Netflix
Netflix

Platforma de video on demand Netflix a lansat interfaţa de limbă română,la un an şi jumătate după intrarea pe piaţa locală. Pentru a marca această ocazie, pe paginile oficiale ale serialelor Netflix “House of Cards”şi “Stranger Things” au apărut mesaje de check-in în oraşe din România.

 

Serviciul de streaming video Netflix este disponibil în România încă de la începutul anului trecut, însă compania a anunţat astăzi o relansare, care să vină în întâmpinarea celor care îşi doresc conţinut în limba română. Aplicaţiile Netflix de pe toate platformele, cât şi site-ul oficial sunt acum disponibile în limba română, alături de mai mult conţinut subtitrat şi mai multe show-uri dublate. Oferta de filme şi seriale este de asemenea mai bogată acum.

Încă din ianuarie 2016, majoritatea utilizatorilor de Netflix din România s-au plâns de lipsa opţiunilor în limba română. Începând de astăzi, interfaţa serviciului şi 80% dintre filmele şi serialele disponibile pe teritoriul ţării au text în limba română. Pentru a seta limba română este necesară vizitarea site-ului Netflix.com şi alegerea limbii din setările profilului. Cei care preferă interfaţa în limba engleză (sau orice altă limbă) o pot alege din acelaşi meniu.

Pentru viitor, Netflix doreşte să îmbogăţească oferta de filme şi seriale, în special pe cele din seria „Originals”, dezvoltată intern de companie, şi ia în considerare colaborarea cu talente locale pentru realizarea de conţinut 100% românesc. Nu în ultimul rând, în urma plângerilor clienţilor, Netflix încearcă să ofere mai multe opţiuni de plată în România, pe lângă plata standard prin intermediul cardului de credit. Compania vede un potenţial în parteneriatul cu operatorii telecom, oferind posibilitatea de a plăti abonamentul direct pe factura de internet sau telefonie, cât şi posibilitatea lansării de carduri valorice pre-pay, care să fie disponibile în magazinele fizice sau online.

Ce părere ai despre această noutate? Foloseşti Netflix sau preferi clasicele posturi tv?


Poate te intereseaza si