Sony Lens
Sony Lens

Noul F2.8 GM de 16-35mm de la Sony completează trio-ul F2.8 G Master cu montură E, iar F4 G de 12-24mm oferă cel mai larg unghi dintre toate obiectivele full-frame cu montură E.

Sony lansează două noi modele din gama de obiective full-frame cu montură E. Noile modele includ obiectivul superangular luminos FE 16-35mm F2.8 GM (modelul SEL1635GM) și obiectivul ultra-superangular FE 12-24mm F4 G (modelul SEL1224G).

Obiectivul SEL1635GM valorifică rezoluția superioară și efectele bokeh frumoase ale seriei vârf de gamă G Master de la Sony, oferind o distanță focală de 16-35mm ideală pentru peisaje în natură, peisaje urbane, portrete, în timp ce noul obiectiv SEL1224G, care oferă în prezent cel mai larg unghi dintre obiectivele full-frame cu montură E de la Sony, asigură o perspectivă dinamică nouă pentru toți utilizatorii de echipamente Sony cu montură E. Astfel, seria de obiective full-frame cu montură E de la Sony acoperă acum o gamă largă de distanțe focale, de la ultra-wide de 12mm până la super- telephoto de 800mm (cu teleconvertor).

Noul obiectiv superangular FE F2.8 GM de 16-35mm

SEL1635GM_A_EU04
SEL1635GM_A_EU04

Noul obiectiv superangular FE 16-35mm F2.8 GM se alătură modelelor foarte apreciate FE 24-70mm F2.8 GM și FE 70-200mm F2.8 GM OSS, pentru a completa gama de obiective Sony cu diafragmă maximă F2.8. Echipat cu cele mai noi tehnologii Sony în materie de obiective, acesta este primul model superangular din seria G Master, fiind ideal pentru o gamă largă de scenarii de fotografiere – peisaje, arhitectură, portrete în prim-plan, evenimente sportive, scene de acțiune și multe altele. Este foarte ușor și compact, maximizându-i astfel portabilitatea și scenariile de utilizare.

Noul obiectiv oferă o claritate incredibilă pe toată suprafața cadrului, datorită unui design optic ce include cinci elemente asferice, dintre care două sunt elemente originale XA Sony (asferice extreme) care reduc aberațiile și oferă cea mai bună rezoluție pe întreaga gamă de zoom și deschidere a diafragmei.

Elementul frontal XA de pe modelul SEL1635GM este cel mai mare element XA produs vreodată, asigurând astfel o calitate optimă. De asemenea, este prevăzut cu două elemente din sticlă ED (dispersie extrem de scăzută) care reduc la minimum aberațiile cromatice, oferind în același timp cea mai bună rezoluție, dar și cu un strat protector original Nano AR de la Sony care elimină reflexiile interne, asigurând imaginii un contrast și o claritate excelente.

Obiectivul este prevăzut cu o diafragmă circulară pentru toate setările, iar combinația dintre elementul XA și design-ul diafragmei cu 11 lame creează imagini cu subiecți focalizați precis și defocalizări frumoase ale fundalului sau „bokeh”. Este prevăzut cu două motoare DDSSM (Direct Drive Super Sonic Wave Motors) care alcătuiesc un sistem de focalizare mobil de tip „floating focus” și se asigură că funcția AF este rapidă și silențioasă, fiind alegerea ideală atât pentru fotografierea imaginilor statice, cât și pentru filme.

Modelul SEL1635GM este rezistent la praf și umezeală, fiind prevăzut cu un strat de fluor pe lentila frontală, cu rol de protecție împotriva prafului și amprentelor, dar și de îndepărtare mai ușoară a acestora. De asemenea, este dotat cu un buton de blocare a focalizării și un buton de eliberare a capacului.

Noul obiectiv ultra-superangular FE F4 G de 12-24mm

SEL1224G_A_EU04
SEL1224G_A_EU04

Noul obiectiv ultra-superangular FE 12-24mm F4 G are un design unic și oferă o calitate excepțională a imaginii, într-un corp compact și ușor, care cântărește aproximativ 566 g. Este obiectivul Sony cu cel mai mare unghi de deschidere dintre modelele full-frame cu montură E, oferind o perspectivă dinamică pentru fotografia de peisaj, arhitectură și interior, fiind potrivit atât pentru fotografierea imaginilor statice, cât și pentru video.

Obiectivul are un design optic inovator, fiind prevăzut cu patru elemente asferice, care asigură o claritate și o rezoluție excelente dintr-un colț în altul al cadrului. În plus, este dotat cu trei elemente din sticlă ED și un element din sticlă Super ED, care minimizează aberațiile cromatice pe întreaga imagine, fiind prevăzut în același timp și cu stratul protector original Nano AR de la Sony.

Noul obiectiv SEL1224G include un motor DDSSM (Direct Drive Super Sonic Wave Motor), care asigură o funcționare rapidă, silențioasă și o performanță AF precisă, fiind dotat cu un buton de blocare a focalizării personalizabil și un comutator pentru modul de focalizare. De asemenea, este rezistent la praf și umezeală.

Prețuri și disponiblitate

Modelul SEL1635GM va fi disponibil în Europa din luna august 2017, la prețul de aproximativ 2.700 euro. Modelul SEL1224G va fi disponibil în Europa din luna iulie 2017, la prețul de aproximativ 2.000 de euro.

Poate te intereseaza si