Netflix
Netflix

Netflix a devenit rapid unul dintre cele mai mari servicii de streaming pentru filme şi seriale, odata cu disponibilitatea la nivelul intregului glob.

Prin disponibilitatea Netflix-ului pe smartphone-uri cu posibilitatea de descărcare a conţinutului, a crescut pirateria. De acum înainte, telefoanele deblocate (root) nu vor mai avea acces la Netflix.

Compania a decis ca începând cu versiunea 5.0, care adaugă suport pentru conţinut HDR pe LG G6, dispozitivele cu acces root nu vor mai putea să descarce aplicaţia Netflix din Google Play Store. Aplicaţia nici măcar nu mai apare în rezultatele de căutare de pe magazinul de aplicaţii. Motivul pentru care aplicaţia este blocată pe aceste dispozitive este trecerea la sistemul de protecţie (DRM) Widevine de la Google, care identifică şi blochează orice samrtphone sau tabletă cu rootkit.

Printre cei afectaţi de această decizie sunt şi utilizatori care folosesc smartphone-uri deblocate pentru a rula versiuni proprietare de Android sau pentru a face modificări pe care Google nu le acceptă la nivelul interfeţei sistemului de operare.

Cert este că Netflix a luat această decizie pentru a combate pirateria. Pe viitor, rămâne de văzut dacă ea va fi păstrată. Probabil că în urma feedback-ului pe care-l vor primi, decizia va rămâne sau nu în picioare.

Ţie cum ţi se pare această decizie? Crezi că era cazul ca Netflix să recurgă la astfel de decizii? Crezi că vor reuşi să combată pirateria printr-o măsură ca aceasta? Atâta timp cât există şi vor exista site-urile tip torrent, această decizie pare prea mică.

Dar totuşi să lăsăm timpul să decidă şi să vedem peste o anumită perioadă de timp dacă această decizie a avut rezultatele dorite. Noi sperăm să dea roade şi astfel piraterie să dispară. Dacă nu definitiv, măcar într-o măsură mai mare.

Spune-ne părerea ta despre decizia luată de Netflix în secţiunea de comentarii.

Poate te intereseaza si