iPhone 8 cu ecran OLED
iPhone 8 cu ecran OLED

iPhone 8 va veni cu ecran OLED produs de către cei de la Samsung.

Potrivit unor informaţii apărute astăzi, Apple a semnat cu Samsung un contract pentru ecrane OLED cu durata de 2 ani. Valoarea contractului este de 9 miliarde de dolari pentru ecrane OLED furnizate in următorii 2 ani de cei de la Samsung. Ecranele OLED urmează să ajungă pe iPhone 8.

Având în vedere faptul că Apple vinde anual 200 de milioane de iPhone-uri şi că cei de la Samsung vor furniza 70-90 milioane de ecrane OLED in 2017, ne putem aştepta ca o treime dintre toate telefoanele iPhone vândute in 2017 să fie iPhone 8.

Samsung pare să se pregătească serios pentru a-şi putea duce la bun sfârşit contractul cu Apple. Cei de la Samsung investesc 9 miliarde de dolari în 2007 doar în fabrici.

Tot pentru acest contract, Samsung schimbă strategia la o fabrica din Asia. Coreeni aleg ca fabrica respectivă să nu mai producă ecrane LCD ci doar OLED.

În acest moment, cel mai mare producător de ecrane OLED pentru electronice este Samsung. Apple nu avea pe cine altcineva să aleagă pentru aceste ecrane. Aşadar, Samsung va fi furnizor exclusiv de ecrane OLED pentru iPhone 8 pentru că Apple este obligată să colaboreze doar cu coreeni pentru a-şi putea lansa telefoanele.

iPhone 8 urmează să fie lansat în această toamnă dar nu se ştie încă luna în care va avea loc lansarea. Perioada lansării noului telefon Apple ar putea fi determinată şi de livrările de ecrane OLED pe care Samsung urmează să le efectueze.

Aşadar va fi o toamnă destul de interesantă. Probabil că aşteptaţi şi voi lansarea noului iPhone, ca şi mine. Dar eu parcă sunt mai interesat de cum va decurge colaborarea aceasta dintre Apple şi Samsung. Oare Samsung va încerca să pună beţe în roate celor de la Apple? Sau contractul va decurge în condiţii bune?

Rămâne de văzut. Tu ce părere ai despre această colaborare?

SURSĂidevice.ro

Poate te intereseaza si