MacPro 2017
MacPro 2017

Apple a lansat azi MacPro 2017 şi deja anunţă îmbunătăţiri pentru MacPro 2018.

MacPro 2017 vine ca şi precedesorul său, cel lansat în anul 2013 cu două versiuni. Una mai scumpă, alta mai ieftină. Să începem cu cea ieftină. Noua versiune de MacPro vine cu procesor de 6 nucelee acesta înlocuindu-l pe cel cu 4 nuclee. Placa video este una duala AMD G500 în locul celei integrate AMD G300.

La versiunea mai scumpă vorbim de un procesor cu 8 nuclee faţă de cel din anul 2013 care avea procesor de 6 nuclee, iar placa video este un AMD D800 faţă de AMD D500.

Astea sunt singurele noutăţi aduse de MacPro 2017 în comparaţie cu versiunea din 2013.

Modificările cu adevărat importante vin de anul următor. Apple anunţă că vor schimba designul, urmând a trece la unul modular. Acest design modular va permite schimbarea componentelor vechi cu unele noi. Avantajele nu sunt doar pentru utilizatori ci şi pentru companie, care va lansa frecvent actualizări de produse hardware pentru această gamă.

Compania Apple a recunoscut faptul că au greşit designul in 2013 când au lansat prima gama de MacPro-uri. Au greşit şi modul în care au implementat plăcile grafice, mai ales că producătorii de plăci video au ales alt mod de implementare al acestor componente.

Cei de la Apple au pregătit şi un nou tip de monitor. Noul monitor cel mai probabil va fi lansat o dată cu MacPro 2018. În acest moment neexistând mai multe informaţii.

Totodată, Apple a recunoscut faptul că laptopurile lor sunt mai populare decât iMac sau MacPro, asta explicând cumva faptul că Apple vine cu schimbari majore pentru aceste produse.

Tu cum vezi aceste îmbunătăţiri aduse de Apple celor doua modele? Dar despre cele ce urmează a fi lansate în anul următor? Eu unul, recunosc, sunt foarte nerăbdător să văd ce fel de design vor avea următoarele Mac Pro-uri ce urmează a fi lansate la anul.


Poate te intereseaza si