ZUS Smart Car Charger alături de ZUS Super Duty Cable, pe la începutul anului mi-au atras atenția. Fiind două produse utile atunci când  mașina în cazul încărcătorului, dar tot odată și a cablului de date, am zis să iau legătura cu producătorul pentru a teste produsele.

Atât cablul de date, cât și încărcătorul auto inteligent, reprezintă două produse ce au luat naștere datorită publicului. Acestea au fost prezentate la finalul lui 2015, utilizatorilor de internet pe Indiegogo, un site de crowdfounding.

A trecut deja o bună perioadă de timp, proiectul (încărcător + cablu de date) a fost finanțat cu 274.165 dolari iar acum este disponibil publicului.

Dacă ești utilizator de încărcătoare auto, este mai mult ca sigur că ai avut la un moment dat un încărcător sau cablu de date care nu a mai dorit să realizeze sarcinile pentru care au fost proiectate. Chiar și eu, atunci când am văzut pentru prima oară produsele, nu am fost foarte covins de faptul că pot să reprezinte alternativa pentru cabluri de mai slabă calitate.

Zus Smart Car Charger

În pricipal am zis că dacă face tot ce zice:

 • Încărcare rapidă, cu 50% mai rapidă față de concurenți
 • USB-uri reversibile
 • Smart Car Finder (funcție utiliă atunci când pierzi mașina prin parcarea exterioară)
 • Status pentru bateria autoturismului
 • Funcție de înregistrare a distanțelor parcurse
 • Standard MIL-STD-810G pentru temperatura degajată în utilizare
 • O ieșire 1.1 A, o ieșire 2.2A

ZUS Super Duty Cable Sau în cazul cablului

 • Fast Charging – capacitatea de a transporta 2.4A device-ului încărcat
 • Garanție pe viață
 • 4 straturi de material ce îmbrăcă cablurile

Am văzut, am gândit și am zis, trebuie să testez produsele acestea.

Au trecut deja aproximativ două luni de la momentul în care curierul a sunat la ușă și a livrat ZUS Smart Car Charger și ZUS Super Duty Cable trimise de Nonda.

Încă de la început am stabilit că voi testa produsele în cel mai natural mod, fără extreme ci strict cum utilizez fiecare cablu sau încărcător ce de cele mai multe ori cedează. Zis și făcut, am luat produsele studiat puțin și apoi au ajuns rapid în mașină.

O să discutăm pe rând despre produse pentru că merită atenție individuală

ZUS Smart Car Charger

Pentru un cost de aproximativ, 130 de lei în România sau 37 dolari pe site-ul producătorului, beneficiezi de un încărcător rapid, cu o carcasă de bună calitate, usb-uri reversibile și cu led-uri prezente la fiecare port de alimentare.

Nu vă imaginați ce bine este atunci când nu mai este nevoie să stai să vezi dacă introduci bine mufa USB în încărcător. Pentru acest lucru, cei de la Nonda, au echipat încărcătorul cu port USB reversibil.

De cele mai multe ori, majoritatea încărcătoarelor se încălzesc foarte tare, acest lucru nu este valabil și în cazul ZUS Smart Car Charger. Încărcătorul are un sistem intern de răcire, asftfel nu ne trezim cu încărcătorul că se încălzește foarte tare și în final se arde.

Conectarea dintre telefon și încărcătorul smart se face prin bluetooth, deci nu o să fie deloc greu să le conectezi.

ZUS CAR CHARGER GPS

Pentru că este smart, încărcătorul îți oferă și posibilitatea de a salva locația autoturismului atunci când ai oprit motorul. Funcția de localizare GPS este utililă atunci când ai parcat autoturismul în parcarea exterioară, dacă parchezi în parcările subterane, cum nu există semnal GPS, funcția este aproape inutila. Singura parte bună este că ai idee, unde este mașina localizată, fără să existe posibilitatea de a avea coordonate exacte.

Atunci când parchezi și nu vrei să depășești termenul de 1-2 ore în care parcarea nu are cost, din aplicația ZUS poți să setezi o notificare pentru a anunța timpul petrecut.

Dacă simti că bateria ta nu este chiar în cea mai bună formă sau trebuie să o înlocuiești, aplicația ZUS îți spune care este voltajul cel mai redus și înalt pe care bateria ta îl are.

Din comparațiile realizate, ZUS Smart Car Charger, încarcă mult mai rapid smartphone-ul sau gadget-ul conectat la portul său USB.

Ca o concluzie finală, după cele două luni în care utilizez încărcătorul pot spune că merită prețul pentru care este disponibil pentru achiziție, chiar dacă acesta nu este mic.

Puncte pozitive

 • Porturi usb reversibil iluminate
 • Aplicație cu funcții multiple (pozitie autoturism, status baterie, reminder parcare, inregistrari ale distantelor parcurse)
 • Design rezistent
 • Temperatură scazută atunci când alimentează două device-uri
 • Fast Charge

Puncte negative

 • Prețul poate să reprezinte pentru o parte din clienți un impediment.
 • Lipsește un port USB Type C, util pentru cei cu cabluri de acest gen

Galerie foto

ZUS Super Duty Cable

Despre cablu nu ai foarte multe de spus. Încă de la început l-am ales pentru faptul că are o îmbrăcăminte kevlar (material de 5 ori mai rezistent ca oțelul).

După cum se poate observa și din poză, am ales un cablu pentru device-uri Apple, cu port Lightning. Un alt avantaj major pentru utilizator este faptul că la cablu mufa usb ce intră la final este cotită la 90 de grade sau dacă doriți poate să fie și clasic.

ZUS USB CABLE LIGHTNING

Dimensiunea cablului este de 1.2 metrii, deci suficient și pentru cei care o să călătorească cu tine pe locurile din spate. Fiind un cablu relativ lung, cei de la Nonda au pus pe cablu și un arici special pentru a ține cablul pe dimensiunea dorită.

Cu cablul nu ai mari șanse să îl înnozi, acesta fiind realizat dintr-un material semi dur iar momentele când stai să deznozi cablul sunt deja istorie.

Puncte pozitive

 • Foarte rezistent din prisma materialelor utilizate
 • Cost similar cu costul unui cablu lightning produs de Apple
 • Nu se înnoadă
 • FastCharging
 • Garanție pe viață

Galerie foto

Dacă informațiile furnizate nu sunt suficiente, mergi și pe site-ul celor de la Nonda pentru a afla mai multe despre produse.

Poate te intereseaza si