Ultimate SU800 este prima serie de SSD-uri de la ADATA echipată cu componente de memorie 3D TLC NAND Flash. În ciuda faptului că are cuvântul Ultimate în nume, SU800 este un SSD SATA III 6Gb/s destinat utilizatorilor care își doresc un produs cu un raport calitate-preț cât mai bun, lucru care se traduce prin performanțe cât mai bune și prețuri accesibile.

Seria Ultimate SU800 este disponibilă cu capacități de 128GB, 256GB, 512GB și 1TB, specificațiile și prețurile le veți găsi detaliate mai jos:

La fel ca multe alte SSD-uri, SU800 este ambalat într-o cutie mică, suficientă pentru un SSD de 2.5”, cu finisaj exterior lucios.

ADATA SU800
ADATA SU800

Pe spatele cutiei veți găsi câteva din principalele avantaje și caracteristici ale SU800, listate în peste 20 de limbi (din păcate nu și în limba română). Este vorba desprewear level technology, acces rapid, anti-șoc  și altele. Lângă acestea, sunt listate vitezele de citire și de scriere. Performanța maximă este de până la 560MB/s citire și 529MB/s scriere. Aceste cifre sunt diferite și depind de capacitatea fiecărui model.

ADATA SU800
ADATA SU800

ADATA SU800 este un SSD cu tehnologie 3D NAND. Cu ajutorul acestei tehnologii, celulele de memorie sunt stivuit și permit astfel capacități crescute de stocare. Poți achiziționa un SSD cu capacitate de 1TB și viteze de citire/scriere de până la 560/520 MB/s. Algoritmul inteligent SLC caching permite memoriei NAND să opereze în modul SLC, crescând astfel performanțele de scriere și de citire ale SSD-ului.

SU800 suportă tehnologia DEVSLP (Device Sleep) pentru îmbunătățirea eficienței energetice. Acest lucru duce la costuri mai reduse și la extinderea duratei de viață a produsului. Dacă e să comparăm SU800 cu un HDD tradițional, SU800 consumă doar 8% curent în modul idle și 80% mai puțin curent în timpul funcționării. În aceste condiții, putem spune că recomandăm SSD-ul SU800 ca fiind o opțiune excelentă pentru utilizatorii de laptop, ca dispozitiv principal, și pentru cei care călătoresc mult.

ADATA SU800
ADATA SU800

Crystal Disk Benchmark este utilizat pentru a măsura performanțele la citire și la scriere ale acestui SSD, iată rezultatele obținute:

ADATA SU800
ADATA SU800

Crystal Disk Mark arată viteze secvențiale similare cu cele ale ATTO. SSD-ul a atins 562MB/s la citire și  518MB/s la scriere.Citirea și scrierea fișierelor  4K par să fie, de asemenea, foarte bune, atingând peste 37MB/s la citire și 152MB/s la scriere.

CONCLUZII:

ADATA Ultimate SU800 este un SSD mai mult decât decent. Are rezultate foarte bune ale vitezelor de citire/scriere și este un competitor serios pentru toate ofertele disponibile în piață. Oferă o garanție de 3 ani și prețuri competitive cu alte produse.

Un motiv în plus pentru care merită să alegi SSD-ul

REVEDEȚI PREZENTAREA
ADATA ULTIMATE SU800 512GB

Poate te intereseaza si