Allview P7 Pro Cover

Allview Mobile este unul dintre producătorii autohtoni de smartphone-uri, tablete, și mai nou chiar și smartwatch-uri. P7 PRO este vedeta de astăzi, realizândui un review detaliat.

Allview P7 PRO, este un smartphone ce se regăsește in categoria de preț de până în 800 de lei, fiind un telefon foarte arătos și cu performanțe destul de bune, chiar dacă acesta costa doar 699 de lei pe site-ul producatorului.

Acest smartphone este unul destul de „tânăr”, fiind lansat în luna septembrie 2016.

P7 Pro este descris de către producător astfel:

„Cu un design atrăgător și atuuri care îl vor face indispensabil in activitățile de zi cu zi, smartphone-ul P7 PRO va fi cu sigurantă pe gustul utilizatorilor aflați în căutarea unei soluții ce îmbină eficiența și accesibilitatea.” 

Cea mai buna oferta pentru Allview P7 Pro

Specificații tehnice:

  • Display: IPS LCD cu o rezoluție de 1280x720px ce măsoară 5″ în diagonală
  • Procesor: Cortex®-A53 Quad-core tactat la 1.3GhZ
  • GPU: Mali T720 MP2
  • RAM: 2GB
  • Spațiu de stocare: 16 GB extensibil cu ajutorul unui card microSD de până la 128GB
  • Sistem de operare: Android 6.0 Marshmallow
  • Cameră principală: 8MP cu autofocus, LED flash cu înregistrare și înregistrare video FullHD (1080p)
  • Cameră selfie: 5MP
  • Baterie: Li-ion 2300mAh
  • Greutate: 165g

Design:

Design spate Allview P7 PRO

Când pui pentru prima dată mâna pe telefon, îți vei da seama că este un smartphone cu o construcție de o calitate superioară.

Chiar dacă este confecționat din plastic, P7 PRO impresionează prin spatele acestuia, fiind curbat, îți dă impresia că se mulează pe spatele telefonului. Singura problemă a acestui capac, este aceea ca atrage foarte multe amprente si zgârieturi. Cu toate acestea, telefonul are un grip destul de bun, doar că în unele condiții, acesta este destul de alunecos.

Partea frontală a telefonului ne arată că acesta este un telefon de calitate, prin marginile subțiri ale ramei ecranului și prin sticla de protejează display-ul telefonului împotriva zgârieturilor. Tot pe partea frontală găsim și camera pentru sefie, ecranul de 5″ și cele trei butoane capacitive.

În partea de sus găsim clasicul jack de 3.5mm pentru conectarea căștilor sau a altor auxiliare. Pe laterala din dreapta avem cele două butoane pentru volum și butonul pentru a închide sau deschide telefonul, iar pe partea stangă nu avem nimic. Pe partea din spate a telefonului ne întâmpină camera principală de 8 MP cu al său LED Flash, logo-ul Allview si difuzorul, care este unul de foarte bună calitate, iar în partea inferioară, găsim portul micro USB pentru încărcare și transfer de date dar și microfonul.

Display:

Display Allview P7 PRO

Dimensiunea ecranului este de 5 inch pe diagonală, acesta este protejat de o sticlă rezistentă la zgârieturi Asahi Glass. Display-ul lui P7 PRO este contruit pe un panel IPS LCD ce redă culori vii alături de o luminozitate destul de bună și unghiuri chiar foarte bune de vizualizare.

Marginile ecranului sunt destul de discrete, acest aspect îi aduce un plus de frumusețe telefonului.

Ca majoritatea telefoanelor produse de Allview, P7 PRO vine deja cu o folie de protecție aplicată și cu încă una în cutia telefonului.

Cea mai buna oferta pentru Allview P7 Pro

Hardware:

Chiar dacă Allview P7 PRO nu are un procesor de ultimă generație, acesta are un procesor Cortex-A53 Quad-Core tactat la 1.3 Ghz, ce va ajuta telefonul să ruleze cu brio aplicațiile de zi cu zi, chiar și unele jocuri, fară să gâfâie, desigur. El este ajutat și de memoria ram de 2GB care este suficientă pentru acest telefon.

Totuși, nu trebuie să avem pretenții prea mari de la acest telefon, fiind unul de buget, nu unul ce costa peste 3000 de lei.

Telefonul are și o calitate a sunetului destul de bună, cu ajutorul procesorului de sunet de la DTS.

P7 PRO, după părerea mea, este o alegere perfectă, dacă iți dorești un telefon care arata bine, este destul de performant, este dual sim, și mai ales pentru că este ieftin.

Conectivitate:

Conectivitate Allview P7 PRO

Un mare plus pe care îl are P7 PRO, este conectivitatea 4G si DualSim, putând să punem o cartelă prin care putem atinge viteze mari cu ajutorul conectivității 4G in primul slot, iar in al doilea putem adăuga doar un sim cu conectivitate 3G

Cu ajutorul slotului de card microSD, putem adăuga un card de până la 128 de Gb, desigur, dacă nu ne ajunge memoria internă de 16 GB.

  • 4g: Cat 4 DL 150Mbps UP 51Mbps
  • 3g: HSDPA 21,1Mbps/HSUPA 5.76Mbps
  • EDGE: Class 10
  • GRPS: Class 10
  • Bluetooth: Class 4.0 cu A2DP si EDR
  • WLAN: WiFi 802.11 b/g/n 2.4GHz

Cameră foto & video:

Camera Allview P7 PRO

Camera foto de pe P7 PRO are doar 8MP, ce poate părea destul de puțin, dar este suficientă pentru ce știe sa facă. Softul camerei este unul ușor de utilizat, având chiar și un mod PRO. Despre LED Flash nu am de spus prea multe, doar ca nu este destul de puternic… părerea mea.

La video se descurcă destul de bine, putând sa înregistreze 1080p la 30fps. Își face simțită prezența lipsa stabilizării optice, atunci când realizăm fotografii sau filmulețe din mână.

Camera frontală ce are 5MP, se descurcă destul de bine în realizarea autoportretelor.

Autonomia bateriei:

Conectivitate Allview P7 PRO

Bateria lui P7 PRO este una cu o capacitate de 2300mAh, care, pe hârtie are o autonomie de aproximativ 1 zi de utilizare, in condiții normale, desigur. În cazul meu, l-am scos pe la ora 8 dimineața de la încărcat, si după aproape 10 ore de utilizare normală, am ajuns acasă cu 10% baterie, ceea ce este destul de ok.

Puncte pozitive:

  • Design foarte arătos
  • Balanța preț/calitate foarte bine echilibrată
  • Procesor quad-core foarte „descurcăreț”
  • Procesor audio de calitate (DTS Sound)

Puncte negative:

  • Capacul de pe spate atrage foarte multe amprente și zgârieturi
  • Lipsa stabilizării digitale sau optice

Concluzie:

Timp de o lună am folosit acest telefon zi de zi, cu o utilizare normală, făcandu-mi o impresie destul de bună. Părerea mea este aceea că, merită să iți cumperi acest smartphone, fiind unul foarte elegant, cu performanțe bune și mai ales cu un preț foarte bun!

Cea mai buna oferta pentru Allview P7 Pro

Material video realizat in colaborare cu MicroTechHD

Galerie foto Allview P7 PRO

Smartphone-ul Allview P7 Pro poate să fie al tău dacă participi la concursul desfășurat în perioada 3.01.2017 – 17.01.2017, ora 11.59 PM

REVEDEȚI PREZENTAREA
Allview P7 PRO

Poate te intereseaza si