Anul 2016 a fost un an plin în ceea ce privește gaming-ul, fiind lansate în arenă nume noi de jocuri, dar și continuări ale unor nume deja consacrate. Chiar dacă 2016 a fost un an destul de reușit, mărturisesc că aștept cu nerăbdare câteva jocuri ce urmează a fi lansate anul acesta. Până atunci însă, hai să trecem la treabă și să vedem care sunt cele mai reușite jocuri din 2016!

Locul 10 Deus Ex: Mankind Divided

Recunosc că acest joc a intrat în top și datorită unei afinități personale pentru seria Deus. Acesta este un FPS ce înclină către un gaming de tip stealth. Fiecare stagiu oferă modalitați diferite de abordare, gameplay-ul nefiind unul liniar. Dacă ești un fan al shooter-elor ce necesită și un pic de gândire, Deus EX trebuie să facă parte din colecția ta.

Disponibil pe PS 4, Xbox One și PC

Locul 9 Inside

Inside este un joc superb, pe care l-am putea include în categoria indie. Dezvoltat de Playdead, jocul este unul de aventură ce implică rezolvarea de puzzle-uri. Totul la acest joc lasă impresia că a fost studiat până la cele mai mici detalii și chiar dacă este 2D, sunt destul de sigur că va ocupa un loc special în preferințele tale. Fă o încercare și nu vei regreta!

Disponibil pe PS 4, Xbox One și PC

Locul 8 Final Fantasy  XV

Nici nu mai știu de când se lucrează la acest joc, dar rezultatul final este…WOW. Grafica este pur și simplu excepțională, misiunile și side-quest-urile sunt interesante, caracterele sunt bine definite, iar party-ul cu aceste caractere tinde să fie mai mult decât atât… chiar lasă impresia că te-ai îmbarcat într-o călătorie alături de prieteni. Sigur, sunt și ceva minusuri pe care trebuie să le scot în evidență, pentru că m-au scos din minți. Cine a gândit parcurgerea distanțelor între obiective, care îți mănâncă minute întregi, fie alergând, fie utilizând mașina, acea persoană ar trebui torturată în piața centrală a unei metropole. Și muzica este de slabă calitate și mă refer la cea generalistă, nu la cea din cutscenes, sau din timpul luptelor. Per total însă, Final Fantasy XV este un joc ce trebuie să se regăsească în colecția fiecărui gamer serios.

Disponibil pe PS 4 și Xbox One

Locul 7 Civilization Vl

Era imposibil ca în top să nu se regăsească și un joc de strategie, dar Civilization Vl și-a câștigat fără drept de apel locul în acest top. Și ce poate fi mai interesant decât să-ți creezi un imperiu sub conducerea unor personalități marcante ale istoriei, personalități precum Teddy Roosevelt, Cleopatra, Catherine de Medici sau Ghandi (care în acest joc este pur și simplu îndrăgostit de armele nucleare – fun, fun, fun). Recunosc că acest joc nu este chiar pentru oricine, dar pentru fanii genului, Civilization VI duce la multe nopți nedormite.

Disponibil pe PC

Locul 6 Titanfall 2

Pot să spun cu mâna pe inimă că mă dau în vânt după Mechs, anime-urile cu astfel de mașini de luptă fiind preferatele mele. Titanfall 2 este excelent. Dezvoltatorii jocului parcă au ascultat tot ce au spus fanii, au păstrat tot ce era bun în primul Titanfall și apoi au construit în jurul acestor elemente, fapt ce a dus la un joc așa cum ar fi trebuit să fie din prima. În plus, vine și cu o mult așteptată campanie single player, campanie ce este chiar bunicică, deși e mult prea scurtă.

Disponibil pe PS 4, Xbox One și PC

Locul 5 Dark Souls 3

Dacă ții la sănătatea ta mentală și la controller-ul tău, nu cumpăra acest joc. Dezvoltatorii seriei Dark Souls ar putea oricând să fie angajați de un dictator pentru a găsi noi modalități de tortură psihologică. Dark Souls 3, la fel ca și versiunile anterioare, nu e un joc pentru cei slabi de inimă. Vei simți de multe ori nevoia de a pedepsi controller-ul și televizorul, la fel cum te pedepsește jocul pentru cea mai mică greșeală. Și chiar și atunci când nu greșești, mai apare câte un bug ce-ți mai fură câțiva ani din viață și vei mai pierde ceva fire de păr. Seria Dark Souls vine la pachet cu dependența, iar când vei reuși să termini jocul și vei urla de bucurie, te vei întreba dacă nu cumva ai și o mică doza de masochism în tine.

Disponibil pe PS 4, Xbox One și PC

Locul 4 DOOM

Deși nu cred că mai are nevoie de prezentări, DOOM este un first person shooter a cărui acțiune se desfășoară pe Marte. Noul joc este un reboot al seriei, dezvoltat sub privirea celor de la Bethesda Softworks. Deși lansarea sa a fost amânată de câteva ori, jocul a fost primit extrem de bine, în ciuda faptului că în perioada premergătoare lansării, cei mai mulți erau sceptici în privința calității. Totuși, noul joc DOOM a surprins plăcut pe toată lumea, campania single player fiind foarte bună, grafica peste medie, iar gameplay-ul excelent. Multiplayer-ul este cel mult dezamăgitor, dar nici nu era de așteptat ca acesta să fie un punct forte al jocului.

Disponibil pe PS 4, Xbox One și PC

Locul 3 Battlefield 1

Battlefield 1 ne introduce în peisajul primului război mondial și reușește să captiveze gamer-ul pentru ore întregi. Campania single player este satisfăcătoare, mai bună decât la jocurile anterioare din această serie, dar puterea acestui joc constă în secțiunea multiplayer, secțiune ce dă clasă multor altor shootere de buget mare care încearcă să se apropie fără succes de numărul extrem de mare al utilizatorilor pe care îi are BF. Revenind la Battlefield 1, trebuie să remarc sunetul și muzica, grafica excelentă, varietatea armelor (deși au cam exagerat cu armele automate). BF1 nu dezamăgește și merită fiecare bănuț.

Disponibil pe PS 4, Xbox One și PC

Locul 2 Overwatch

Overwatch este un multiplayer creat de cei de la Blizzard. Grafica este una artistică, luminoasă și prietenoasă, absolut toate caracterele fiind memorabile. Și pentru că tot am adus în discuție caracterele, trebuie spus că fiecare dintre ele este diferit în materie de skill-uri. Totul este atât de bine construit, încât îți vei dori să încerci fiecare caracter, să descoperi noi lucruri. Stilul jocului este unul rapid și captivant, este destul de ușor de înțeles și foarte repede vei ajunge să petreci multe ore în compania lui. Partea și mai bună e că Overwatch se bucură de un suport consistent din partea celor de la Blizzard Entertainment, astfel încât se fac destul de des update-uri. Indiferent de ora la care deschizi jocul, vei găsi destul de ușor oameni alături de care să bagi câteva reprize de gaming, comunitatea din jurul acestui joc fiind una destul de ok.

Disponibil pe PS 4, Xbox One și PC

Locul 1 Uncharted 4: A Thief’s End

Uncharted 4: A Thief’s End ocupă locul 1 în topul celor mai bune jocuri din 2016. Trebuie să recunosc că nu a câștigat la distanță mare față de urmăritori, așa cum s-a întâmplat în 2015 cu The Witcher 3, dar cred că merită prima poziție. Primele ore de gaming ar fi putut avea un ritm de gameplay ceva mai ridicat în opinia mea, dar chiar și așa, jocul compensează după. Totul la acest joc se apropie de perfecțiune. Grafica este foarte bună, textele sunt pur și simplu fabuloase, la fel ca și vocile actorilor care se îmbină perfect cu tot ce se întâmplă în joc. Uncharted 4 te duce de la extaz la agonie, de la un ritm la limita stopului cardiac, la un ritm ceva mai relaxant, presărat cu glume chiar foarte bune.

Uncharted 4: A Thief’s End închide seria Uncharted și o face într-un mod magistral. Ca bonus, ultimul joc din serie vine și cu o secțiune multiplayer, care nu e atât de slabă pe cât m-aș fi așteptat.

Disponibil pe PS 4

Acesta este topul celor mai bune jocuri din 2016. Nu am inclus în top DLC-uri sau jocuri remastered, dar ca opțiune personală, v-as recomanda DLC-ul The Witcher 3 Blood and Wine.

Voi ce părere aveți? Ce jocuri lansate în 2016 credeți că ar fi meritat să intre în top?

Poate te intereseaza si