Nokia a fost pentru o perioadă de timp principalul producător de mobile, iar acum își pregătește revenirea cu smartphone-uri ce rulează sistemul de operare Android.

După ce a fost zărit pe Geekbench și AnTuTu, primul model ce ar trebui lansat ar fi D1C. Acesta ar avea ca specificații tehnice 3GB RAM, 32GB spațiu de stocare, procesor Qualcomm 430 și procesor grafic Adreno 505.

Zvonurile afirmă că noile smartphone-uri ar avea o oarecare asemănare cu modelele HTC, cu partea din spate metalică și colțurile rotunjite. Primele imagini ce au ajuns în presa de specialitate ne dezvăluie un pic din modul în care ar putea arăta.

În prima imagine ar putea fi Nokia P. Acesta ar veni fără senzor de amprentă, 6GB RAM, chipset Snapdragon 835, cameră de 23MP și lentile Carl Zeiss. În a doua poză apare un alt model, despre care nu se știe nimic, dar se poate vedea partea frontală și cea din spate. În ceea ce privește modelul D1C, se bănuie că va veni în două versiuni, din care una va fi în mod sigur premium.

Este de așteptat ca Nokia să facă anunțul oficial în ceea ce privește noile device-uri la Mobile World Congress ce se va desfășura anul viitor în luna februarie.


Poate te intereseaza si