• Prin intermediul noului pachet digital pentru unități de învățământ, profesorii, elevii şi părinţii au acces la informaţii şcolare detaliate, în timp real, disponibile pe o platformă online interactivă multifuncțională;

  • Pachetul oferit de Telekom Romania include tablete pentru profesori, internet mobil, catalog electronic, plus module educative, la prețuri accesibile. Astfel, pachetul facilitează comunicarea și interactivitatea în procesul educaţional.

Telekom Romania distribuie în exclusivitate un pachet digital pentru şcoli, pachet ce include tableta și conectivitate la internet, plus acces la platforma de management educaţional Adservio. Pachetul contribuie la organizarea eficientă a procesului educaţional din România, îmbunătăţirea actului didactic, eliminarea acţiunilor birocratice şi creşterea interactivităţii dintre profesori, elevi şi părinţi. În plus, platforma funcţionează ca un liant între unităţile de învăţământ şcolar şi fiecare dintre părţile implicate – minister, inspectorat, directori de şcoli, departamentul de secretariat, profesori şi diriginţi, părinţi şi elevi.

catalog-electronic teleckom

Pachetul de bază include o tabletă Lenovo MIIX 310 cu sistem de operare Windows 10 preinstalat pentru profesori şi conectivitate mobilă 4G (prin SIM) si acces la platforma Adservio, la un preț per elev începând de la 1,99 euro pe lună, preț fără TVA. Preţul final al soluţiei pentru fiecare unitate de învăţământ se calculează în funcţie de volumul de tablete şi numărul de elevi din fiecare unitate. Suma lunară per elev se plăteşte doar 9 luni pe an, fiind excluse lunile de vacanță de vară.

Până în prezent, șase unități de învăţământ au fost deja dotate cu pachetele digitale pentru şcoli de la Telekom şi Adservio: Colegiul Naţional „A. T. Laurian” din Botoşani, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iaşi, Grădinița și Școala Primară EUROED din Iași, Liceul Teoretic „Școala Europeană” din București, Grădinița și Școala IOANID din București, Colegiul Național „Spiru Haret” din București.

“Marele avantaj al acestui pachet este că în orice moment al zilei pot să transmit un mesaj unui părinte, primesc răspunsul înapoi – este un feedback permanent. Cu acest prilej, am reușit să cunosc și pe foarte mulţi dintre părinţii unei școli mari, cu aproape 1500 de elevi. De asemenea, faptul că platforma ne pune la dispoziţie statisticile necesare scutește mult din timpul pe care l-aș petrece calculând în ședinţe cu ceilalţi profesori, colegii mei.” spune Beatrice Manuela Coţofan, directorul Liceului Teoretic “Vasile Alecsandri” Iași.

Prin intermediul acestui pachet, profesorii sunt permanent în contact cu elevii, părinții și colegii, pot posta subiecte de discuție şi primi temele elevilor direct în cont. Mai mult,  pot oferi feedback, pot pune note şi absenţe sau chiar urmări evoluţia elevilor din toate clasele şi genera rapoarte statistice detaliate la o singură atingere sau un simplu click. Activităţile organizatorice consumatoare de timp sunt în acest fel înlocuite de acţiuni automate, care permit profesorilor să îşi concentreze atenţia asupra eficientizării procesului didactic în sine. În acelaşi timp, părinţii sunt informaţi în timp real, au acces de oriunde şi oricând la situaţia şcolară a copiilor şi comunică direct, securizat şi individual cu orice profesor, cu dirigintele clasei, chiar şi cu directorul şcolii. La rândul lor, elevii pot lucra cu instrumente familiare, aceleaşi pe care le utilizează şi în timpul liber, şi experimentează, împreună cu profesorii, un nou mod de a participa la procesul de predare-învăţare, mai simplu, mai plăcut şi interactiv.

Prin utilizarea platformei educationale incluse în pachet, părțile direct implicate în procesul didactic (profesori, elevi și părinți)  devin mai responsabile si se pot implica mai mult în actul didactic și în procesul educațional. Astfel, în unitățile de învățământ unde platforma a fost deja introdusă, s-au înregistrat cu până la 63% mai puține absențe, a crescut cu un punct media notelor obținute de elevi și s-au înregistrat rezultate mult îmbunătățite la testările naționale.

Profesorii pot accesa platforma educaţională Adservio de pe tableta inclusă în pachetul Telekom, iar părinţii sau elevii – de pe orice dispozitiv conectat la internet, pe baza unui user şi a unei parole, direct pe site-ul dedicat. Platforma este compatibilă cu sistemele de operare iOS, Android şi Windows.

Pentru detalii suplimentare, accesați http://www.telekom.ro/business/catalog-electronic.

Poate te intereseaza si