Google Pixel și Pixel XL au fost prezentate oficial în cadrul unui eveniment ținut pe 4 octombrie.

Dacă ești fan Nexus (cum sunt și eu), probabil te va încerca un sentiment de tristențe, pentru că linia Nexus a ajuns la final odată cu lansarea Pixel și Pixel XL. Cum seria Nexus a început cu un smartphone produs de HTC și seria Pixel pornește la drum cu dispozitive produse de compania din Taiwan.

Să vedem ce ne oferă Pixel și Pixel XL. În primul rând avem parte de un smartphone nou cu design vechi. La noile dispozitive nu găsim ceva senzațional în materie de design, poate doar apropierea de design-ul iPhone ce îl putem zări și la alte smartphone-uri din portofoliul celor de la HTC. Marginile display-ului sunt uriașe (nimic nou) singura notă discordantă apărând pe partea din spate unde vedem o porțiune de sticlă ce încadrează senzorul de amprentă și camera foto.

Hai să nu fim superficiali zic și să ne axăm pe ce e în interior și nu pe exterior! Pixel și Pixel XL vin cu dimensiunile display-ului de 5”, respectiv 5.5”. Ambele display-uri sunt AMOLED cu rezoluția de 1080p pentru Pixel (441 ppi) și QHD pentru Pixel XL (534 ppi). Și capacitatea bateriilor este diferită, versiunea Pixel având 2770mAh, iar Pixel XL având o capacitate de 3450mAh.

Dincolo de cele spuse mai sus, alte diferențe nu prea mai sunt între cele două device-uri. Qualcomm livrează atât pentru Pixel, cât și pentru Pixel XL chipset-ul Snapdragon 821, iar Google contribuie cu sistemul de operare Android 7.1 Nougat (versiune ce nu este disponibilă pe alte device-uri în acest moment).

Camera foto e una de excepție spun cei de la Google: senzor de 12MP, 1.55µm pixeli, apertură f/2.0. Camera mai beneficiază Electronic Image Stabilization, demonstrația Google cu această funcție a noilor smartphone-uri fiind una impresionantă.

google-pixel

Pixel și Pixel XL au aceleași spații de stocare, de 32GB și 128GB. Ambele smartphone-uri beneficiază de spațiu nelimitat de stocare a pozelor la rezoluție maximă în Google Photos. Pixel și Pixel XL beneficiază de suportul a 4GB RAM.

Din nefericire, prețurile nu sunt deloc mici, încadrându-se în gama premium. De exemplu, în Marea Britanie prețurile sunt după cum urmează: Pixel 32GB/128GB costă 599lire/699lire, iar Pixel XL 32GB/128GB costă 719lire/819lire.

Concluzia? Noua serie Pixel vine cu hardware  de top, cameră foto excelentă, dar cu un design slab. Încă nu știm ce așteptări au cei de la Google în privința vânzărilor, dar prețul nu este unul pentru toate buzunarele așa cum au fost majoritatea modelelor Nexus. Merită achiziționat? Probabil că da, dar să așteptăm să apară primele teste de performanță comparative cu principalii contracandidați: iPhone 7 și Samsung Galaxy S7. Până atunci vă puteți bucura și de reclama celor de la Google pentru noile dispozitive.


Poate te intereseaza si