PC Garage

PC Garage participă la târgul Sci+Fi Fest dedicat tehnologiei și științei, unde va pune la dispoziția participanților sisteme high-end de gaming și interacțiune cu realitatea virtuală prin casca HTC Vive conectată la un computer performant.

Prin Sci+Fi Fest, organizatorii își propun să aducă în fața publicului larg oameni de știință, cercetători din diverse domenii, inventatori, profesori universitari, dar și scriitori de literatură science fiction, critici și promotori ai SF-ului românesc.

Cei care vor vizita standul PC Garage vor avea ocazia să întâlnească și discute cu trei dezvoltatori români de jocuri și vor putea încerca și câștiga jocurile produse de aceștia. Este un demers al magazinului, prin care PC Garage vine în sprijinul industriei locale de game development și încearcă să le ofere creatorilor locali cât mai multă expunere, pentru ca produsele lor inovatoare să ajungă la un public cât mai mare.

Online există o pagină specială dedicată evenimentului, unde sunt menționate jocurile pe care gamerii le pot încerca la stand. Festivalul își deschide porțile pentru marele public vineri, 30 septembrie, începând cu ora 17.00, odată cu evenimentul “Noaptea Cercetătorilor”. Sâmbătă, 1 octombrie, programul festivalului debutează la ora 11.00. În cea de-a doua zi, pe lângă expoziții și demonstrații, este planificat un maraton cu miniconferințe de popularizare a științelor.

Sci+Fi Fest este organizat cu sprijinul Centrului Cultural Casa Artelor și al ARCUB. Acesta se desfășoară la Biblioteca Națională a României din București (Bd. Unirii nr. 22). Pe lângă secțiunea dedicată gamingului organizată de PC Garage, festivalul va cuprinde numeroase atracții pentru publicul larg. Sunt planificate lansări de carte științifică și SF, paneluri interesante, ateliere interactive, expoziții de artă SF și fantasy, concursuri de cosplay, expoziții de roboți și drone, tehnologii eco și mașini cu propulsie alternativă combustibilor fosili și motoarelor cu ardere. Nu în ultimul rând, vizitatorii vor putea participa la un maraton de filme SF și concerte de muzică clasică sau electronică.

 

Poate te intereseaza si