Samsung a lansat astăzi noile  Samsung 960 PRO și 960 EVO, cele mai performante unități de stocare de date SSD pe care le-a creat până acum.

Bazate pe tehnologia V-NAND și interfața de conectare M.2, noile SSD-uri consolidează poziția de lider a Samsung în categoria NVMe (Non-Volatile Memory Express), pe care compania dorește să o accelereze cu ajutorul unor produse performante, durabile, cu o capacitate de stocare marită și un pachet software Samsung Magician robust.

Modelele 960 PRO și 960 EVO sunt cele mai inovatoare SSD-uri Samsung și au fost create pentru utilizatorii care își doresc soluții de stocare de date mai rapide și de dimensiuni reduse, cu lățime de bandă mai mare și timp de reacție scăzut pentru procesarea unui număr mare de date, inclusiv pentru jocuri, transferuri de fișiere 4K sau analize de date. Mai mult, acestea sunt ideale pe ultrabook-uri și computere.

Ambele modele, 960 PRO și 960 EVO, folosesc interfața PCI Express (PCIe) Gen.3 x4 și sunt compatibile cu specificațiile NVMe, pentru a folosi eficient magistrala de date PCIe și pentru a optimiza atât configurările hardware, cât și cele software, profitând la maximum de tehnologia NVMe SSD. SSD-urile folosesc tehnologia Samsung Dynamic Thermal Guard pentru a gestiona performanța în timpul fluxului mare de date.

Modele 960 PRO și 960 EVO redefinesc performanța computerelor personale, datorită noului controller care îmbunătățește performanța SSD-urilor. Modelul 960 PRO oferă viteze de citire și scriere secvențiale de 3.500 MB/s respectiv 2.100 MB/s și niveluri IOPS de citire și scriere de până la 440,000, respectiv 360,000.1

SSD-ul 960 PRO este cel mai rapid model M.2 NVMe în momentul actual, fiind disponibil în varianta cu capacitate de 2TB, cea mai mare capacitate de stocare a modelelor M.2 NVMe pentru ultizatorii finali, precum și în alte versiuni cu capacitate de 512GB și 1TB. 2 Densitatea modelului 960 PRO a fost posibilă datorită tehnologiei Samsung V-NAND și a design-ului unic al acestuia. Pe măsură ce cerințele utilizatorilor continuă să crească, capacitatea modelului 960 PRO vine în întâmpinarea acestora, premițând atât păstrarea datelor personale, cât și ale celor de business. Modelul 960 PRO este rezistent, având o garanție de cinci ani sau până la 1,2 petabytes scriși (PBW), pentru modelul cu capacitate de 2TB.


Poate te intereseaza si