Samsung Galaxy S8 va trebui să fie un succes excepțional pentru a a compensa multiplele probleme întâmpinate de compania din Coreea de Sud în ultima perioadă.

La Samsung problemele nu se mai opresc în ultimele luni. Am avut baterii care explodează, acum avem un oficial de top din cadrul Samsung arestat pentru că a încercat să vânda informații confidențiale unor companii din China, iar odată cu trimiterea în judecată a acestui oficial, au apărut și informații despre Samsung Galaxy S8.

Conform unor date ce s-au scurs din cadrul procesului, seria Samsung Galaxy S8 va utiliza un chipset Exynos realizat cu tehnologia 10nm. Nu este surprinzător că Samsung va utiliza această tehnologie pentru chipset-ul său dacă e să ținem cont de faptul că MediaTek a realizat deja un chipset deca-core cu tehnologie 10nm. Deși nu știm dacă procesorul va fi unul octa-core, aflăm totuși mai multe despre procesorul grafic (GPU).

SamMobile afirmă că chipset-ul Exynos 8895 va utiliza procesorul grafic produs de ARM, noul GPU Mali-G71. Procesorul Mali-G71 ar fi de 1.8 ori mai rapid decât Mali-T880 MP12 utilizat de Galaxy S7. În plus, dacă e să ne luăm după testele GFXBench, Mali-G71 este mai puternic decât procesorul grafic Adreno care se va regăsi Snapdragon 830.

Ce este intrigant la procesorul grafic lansat în luna mai de către ARM este faptul că va avea suport pentru display-uri 4K și pentru o experiență VR desăvârșită. Asta confirmă unele zvonuri anterioare ce afirmau că Samsung Galaxy S8 va veni cu un display 4K și Daydream.

Samsung Galaxy S8 ar urma să fie lansat anul viitor în februarie și cum analiștii prevăd o scădere substanțială a profiturilor companiei din cauza eșecului Note 7, viitorul Galaxy S8 ar trebui să fie un smartphone extraordinar pentru a compensa aceste pierderi.


Poate te intereseaza si