Google Pixel și Pixel XL par a fi create pentru a îngropa seria Nexus, noile smartphone-uri preluând o caracteristică de la Nexus 6 produs de Motorola.

După ce au scăpat în presă poze cu Google Pixel și Pixel XL, tot mai multe informații încep să apară despre cele două smartphone-uri. Una din aceste informații e faptul că cele două dispozitive vor primi certificarea IP53.

Ce înseamnă certificarea IP53? Prima cifră, 5, reprezintă rezistența la praf. Totuși, dispozitivul nu va fi complet protejat de praf, pentru aceasta fiind nevoie de certificarea IP6_. A doua cifră, 3, reprezintă gradul de rezistență la apă. Cifra 3 înseamnă că device-ul rezistă în cazul în care este stropit, dar în nici un caz nu este recomandată scufundarea lui.

Un smartphone ce este deja certificat IP53 este HTC 10. Știm că HTC a semnat contract pentru a realiza următoarele smartphone-uri Nexus, dar dacă zvonurile se confirmă și linia Nexus va fi abandonată, atunci pare logic ca Google Pixel și Pixel XL să fie realizate de HTC.

Google planifică să anunțe cele două dispozitive luna viitoare, pe 4 octombrie, deci nu mai este mult până vom afla în ce direcție o va lua gigantul Google.


Poate te intereseaza si