iOS 10 ar urma să fie lansat astăzi pentru iPhone, iPad și iPad touch. iOS 10 încorporează noi funcții ce au menirea de a furniza o experiență de utilizare a acestui sistem de operare cât mai bună.

Dacă ai îndoieli vis-a-vis de instalarea iOS 10, am zis să-ți oferim cinci motive pentru care merită să treci la noul sistem de operare,

  1. Noi caracteristici

iOS 10 vine cu noi caracterisitici ce vor să dea un aer mai fresh noului sistem de operare. Apple Music app beneficiază de un design nou, aplicația Photo a fost îmbunătățită substanțial având acces la caracteristici precum Memories și auto video creation. iPhone 6s și 6s Plus vor beneficia de o integrare mai puternică a 3D Touch în sistemul de operare.

  1. Noua aplicație iMessage

Odată cu lansarea iOS 10, iMessage primește în sfârșit atenție din partea Apple. Aplicația are acum și funcția Digital Touch, funcție ce îți permite să desenezi pe ecran și să o trimiți către contactele din telefon. Acum vei putea și să scrii de mână pentru a trimite mesaje. Pe lângă noi efecte și animații, acum este mai ușor să găsești emoji, făcând conversațiile pe iMessage mai colorate și mai amuzante. Apple a mai introdus și un app store dedicat iMessage unde se vor găsi stickere, GIF-uri și altele ce vor fi realizate de către alte companii.

  1. Viteză

În general, fiecare nouă versiune iOS vine la pachet cu ceva regrese în materie de performanță la iPhone-urile mai vechi. În acest caz, iOS 10 performanța nu scade prea mult pe device-urile mai vechi, ba unele device-uri se vor descurca mai bine decât cu iOS 9. Cum testele de viteză au fost realizate pe versiunea beta, este posibil ca versiunea finală a iOS 10 să înregistreze performanțe diferite.

  1. Keyboard mai bun

Keyboard-ul de pe iOS nu e unul mai grozav, dar iOS 10 ar putea schimba asta. Noul sistem de operare introduce suport Siri pentru Quick Type. Precum SwiftKeys, Siri va “ghici” cuvintele pe baza a ceea ce ai scris deja. Va furniza automat și adrese de e-mail, numere de telefon, la care se va mai adăuga și suport pentru mai multe limbi.

  1. Siri Extensions

O funcție ce ar trebui să vă îndemne săfaceți upgrade e Siri Extensions. Apple permite în sfârșit accesul developer-ilor la Siri. Ce înseamnă asta? Poți de exemplu să chemi un Uber cu Siri, sau să comanzi o pizza, etc. În acest moment Apple permite accesul la Siri a aplicațiilor din șase categorii: transport, mesagerie, photo search, VoIP, plăți și din categoria exerciții fizice.

Cam acestea ar fi cinci motive de a face upgrade la iOS 5. Evident, e posibil ca versiunea finală a noului sistem de operare să vină cu mult mai multe opțiuni care să-l facă și mai atrăgător.


Poate te intereseaza si