iPhone 7 s-a lansat în sfârșit după luni de speculații. Deși în general Apple se descurcă în a-și păstra secrete device-urile, se cam știa cum va arăta și cu ce se va lăuda noul iPhone.

Probabil mulți se gândesc deja să facă un upgrade de la iPhone 6s la iPhone 7, dar care sunt diferențele între cele două device-uri? Trebuie să spunem încă din start că diferențe semnificative se vor regăși mai mult între iPhone 6s Plus și iPhone 7 Plus, variantele simple, iPhone 7 și iPhone 6s fiind destul de apropiate. Haideți să vedem care sunt diferențele între iPhone 7 Plus și iPhone 6s Plus!

Design

În mare, design-ul la iPhone 7 Plus e același ca și la variantele 6/6s Plus, cu mici modificări ici și colo, asta în ciuda faptului că Apple se laudă cu un nou design (probabil erau cu gândul la iPhone 8?!) Cea mai mare schimbare vizuală e modificarea antenelor ce au fost mutate pe partea superioară și inferioară a smartphone-ului.

Zona camerei e mai vizibilă, dar asta pentru că iPhone 7 Plus vine cu un sistem dual-camera. Apple a mai înlăturat și mufa jack din partea inferioară, introducând un grilaj pentru difuzoare, acesta fiind pur estetic, pentru că acesta nu are difuzoare. Difuzorul secundar se găsește în partea superioară, Apple afirmând că difuzoarele sunt de două ori mai “zgomotoase”.

iPhone 7 Plus este cu o idee mai ușor decât iPhone 6s Plus. Apple speră că lipsa aproape completă a unui design nou să fie compensată de introducerea certificării IP67, adică rezistență la apă și praf.

iPhone 7 Plus va veni și cu două noi culori, Jet Black (negru lucios) și Black (culoare mată).

O altă diferență între cele două smartphone-uri e dispariția butonului fizic de Home, acesta fiind înlocuit cu unul capacitativ cu feedback haptic.

Display

Atât iPhone 6s Plus cât și iPhone 7 Plus au un display Retina HD de 5.5”, cu rezoluția de 1920×1080 și 401 ppi. Diferența apare la luminozitate, care e cu 25% mai mare la iPhone 7 Plus.

Performanță, RAM, spațiu de stocare

Chip-ul A10 Fusion este semnificativ mai rapid decât A9, A10 fiind quad-core, iar A9 fiind dual-core. A9 este tactat la 1.85GHz, în timp ce A10 este tactat la 2.4GHz. Apple mai afirmă că și la nivel de GPU au fost crescute performanțele.

În ceea ce privește RAM-ul, iPhone 7 Plus are 3GB, cu unul mai mult decât la iPhone 6s Plus. În ceea ce privește spațiu de stocare, iPhone 7 Plus va oferi  32GB, 128GB și 256GB, sărit peste versiunea de 64GB.

Cameră

Aici apar modificările majore. iPhone 7 Plus vine cu un sistem dual-camera, de câte 12MP fiecare. Noua cameră beneficiază de stabilizare optică, zoom optic 2x, zoom digital 10x, sistemul dual-camera oferind posibilitatea de a realiza poze în genul DSLR-urilor (dar nu la calitatea unui DSLR). În ceea ce privește iluminarea, iPhone 7 Plus utilizează un flash Quad-LED True Tone, iar iPhone 6s Plus utilizează un flash dual-LED. Camera frontală a făcut upgrade de la 5MP la 7MP, fiind capabilă să realizeze acum clipuri Full HD.

Baterie

Durata de utilizare a bateriei după o încărcare a crescut cu până la o oră la iPhone 7 Plus comparativ cu iPhone 6s Plus, capacitatea bateriei fiind cu aproximativ 5% mai mare.

Cam acestea sunt diferențele între cele două modele. Așa cum spuneam la început, diferențele între iPhone 7 și iPhone 6s nu sunt prea mari, deci pare mai palpabilă un upgrade la versiunea iPhone 7 Plus.


Poate te intereseaza si