iPhone 7 și iPhone 7 Plus beneficiază de noul chipset A10 Fusion, iar în curând vor rula și iOS 10, ceea ce va duce la un consum mai redus al bateriei.

Apple spune că iPhone 7 este cel mai eficient iPhone în materie de consum al bateriei, compania afirmând că se va obține un plus de două ore de utilizare în comparație cu generația anterioară de iPhone. Ținând cont de noile tehnologii de pe iPhone 7, putem spune că Apple a reușit un lucru destul de bun.

Chip-ul A10 Fusion are un procesor quad-core, dar nucleele sunt separate în două grupuri: low power și high power. Nucleele high power se ocupă de procesarea aplicațiilor, în timp ce nucleele low power se ocupă de procesele din background și ajută la reducerea consumului de energie.

Noua tehnologie pentru nuclee low power utilizează doar 1/5 din energia utilizată de nucleele high power, ceea ce face din chip-ul A10 Fusion un chip destul de prietenos cu bateria. Nu doar CPU-ul este eficient când vine vorba de consumul de energie, dar la fel e și în cazul GPU. Acesta este de trei ori mai rapid decât generația A9 și utilizează doar jumătate din energia consumată de GPU de pe A9.

Conform Apple, durata de utilizare a iPhone 7 este după cum urmează:

iPhone7

– wireless audio: 40 ore
– wireless video: 13 ore
– Wi-Fi browsing: 14 ore
– LTE browsing: 12 ore
– 3G browsing: 13 ore
– convorbiri 3G: 21 ore

iPhone 7 Plus

– wireless audio: 60 ore
– wireless video: 14 ore
– Wi-Fi browsing: 15 ore
– LTE browsing: 13 ore
– 3G browsing: 13 ore
– convorbiri 3G: 21 ore


Poate te intereseaza si