Apple a prezentat oficial noile modele de iPhone 7 și iPhone 7 Plus.

Dacă până acum câteva ore ne dădeam cu presupusul legat de noul design și noile specificații ale lui iPhone 7, iată că a sosit momentul să putem avea și primele informații oficiale oferite de cei de la Apple în cadrul evenimentului de prezentare iPhone 7.

Ca de fiecare dată, Apple a lăsat prezentarea lui iPhone 7 la finalul evenimentului, asta nu înainte de a ne capta atenția cu noi informații despre Apple Watch.

Design-ul, așa cum afirmau și zvonurile anterioare, nu pare să fie prea diferit de cel a lui iPhone 6s, singura diferență ar fi că cele trei antene prezente pe carcasa modelului precedent au dispărut, aceasta fiind acum dintr-o singură bucată.

Anul acesta Apple renuntă la culoarea Space Grey și introduce o nouă culoare care poartă denumirea de Jet Black care va fi destul de greu de găsit, aceasta fiind disponibila doar la modelele de iPhone 7 Plus de 128GB și 256GB.

De multe luni prin presa internațională se zvonea că iPhone 7 va fi waterproof și se pare că aceste zvonuri s-au adeverit, acesta primind certificarea IP67. Altfel spus, va rezista fără nicio problemă dacă utilizatorul va dori să înoate cu el.

Noul buton Home 3D Touch are un sistem Force Touch nou care generează vibratiile, inclusiv pentru mesaje, notificări, tonuri de apel etc.

Spre deosebire de modelele anterioare, Apple renunță la cei 3,5 mm de port audio pentru căști, însă noile iPhone 7 vor veni în pachet cu un adaptor pentru căști pentru ca vechile modele să fie în continuare folosite.

Noul iPhone 7 vine cu un display de 4.7 inch, rezoluție 1334 x 750 pixeli, în timp ce iPhone 7 Plus are un display de 5.5 inch cu rezoluție de 1920 x 1080 pixeli. Dacă ne gândim să comparăm display-ul noului iPhone cu display-ul modelelor lansate în trecut, vom ajunge la concluzia că acesta este cu 25% mai luminos, are o gamă de culori mai mare, dar are și un 3D Touch nou.

La capitolul specificații tehnice, iPhone 7 stă destul de bine, Apple alegând să implementeze un chip A10 care beneficiază de tehnologia Fusion, 2GB RAM DDR 4 pentru iPhone 7 și 3GB RAM DDR 4 pentru iPhone 7 Plus.

Camera foto principală a lui iPhone 7 vine cu un stabilizator optic de imagine care permite o expunere de până la 3 ori mai mare, f/1.8 și un LED Flash Tone care 4 LED-uri, deci o lumină mult mai bună. Camera secundară are 7MP

Camera foto principală a lui iPhone 7 Plus este dublă fiind alcătuită din 2 senzori de imagine de 12MP. Vine cu un  zoom digital de până la 5x, sau zoom software de până la 10x, astfel că vom putea înregistra poze de la distanțe mult mai mari față de obiectul de care ne aflăm.

Noile iPhone 7 vor fi disponibile la pre-comandă începând cu data de 9 septembrie, urmând ca de pe 16 septembrie comenzile să înceapă să fie onorate. Prețul unui telefon va începe de la 649 dolari – iPhone 7 (32GB), 679 dolari – iPhone 7 (128GB), 849 dolari – iPhone 7 (256 GB), 769 dolari – iPhone 7 Plus (32GB), 869 dolari – iPhone 7 Plus (128GB), 969 dolari – iPhone 7 Plus (256GB). 

Poate te intereseaza si