Snapdragon 821 este noul chipset pus pe masă de Qualcomm, companie ce este principalul jucător pe piața procesoarelor pentru mobile.

Snapdragon 821 a fost prezentat în sfârșit, după multe speculații și zvonuri. Evident, acesta este un chipset pentru flagship-uri, iar Qualcomm spune că vine cu numeroase îmbunătățiri comparativ cu predecesorul.

Snapdragon 821 este per  total mai rapid ca 820, având o viteză CPU cu 10% mai mare și viteze cu 5% mai mari în cazul GPU. Și în materie de economie au reușit să facă ceva progrese, estimând un consum cu 5% mai mic față de Snapdragon 820.

Qualcomm afirmă că Snapdragon 821 suportă Snapdragon VR SDK și este compatibil cu Google Daydream. Există îmbunătățiri și la nivel de autofocus, raza autofocusului laser fiind extinsă.

Primul device ce va utiliza Snapdragon 821 este Asus ZenFone 3 Deluxe, dar mai mulți producători vor începe să-l folosească în curând. Să sperăm că noul chipset se va dovedi a fi unul bun, iar concurența nu va sta prea mult pe gânduri și vor aduce și ei noi chipset-uri care să arunce mănușa celor de la Qualcomm.


Poate te intereseaza si