Cercetătorii de la firma de securitate Check Point au dezvăluit că au găsit o breșă ce afectează dispozitivele Android ce utilizează chipset-uri Qualcomm.

QuadRooter este o breșă de securitate ce afectează peste 900 milioane de smartphone-uri și tablete ce rulează sistemul de operare de la Google, inclusiv cel mai nou flagship al celor de la Samsung, Galaxy S7. Chiar și BlackBerry DTEK50 despre care se spune că este cel mai securizat smartphone cu Android, întâmpină aceeași problemă.

Dacă această breșă este exploatată, atacatorii pot avea controlul asupra dispozitivului, inclusiv acces la toate datele stocate pe device. Pentru a reuși să preia controlul, tot ce trebuie să facă atacatorii e să determine utilizatorul să instaleze o aplicație ce nu cere permisiuni speciale.

Compania Qualcomm a fost anunțată vis-a-vis de vulnerabilitățile descoperite, încă din luna aprilie a acestui an, cauza fiind driverele software. Compania a anunțat că a remediat greșelile și a trimis patch-urile către clienții săi. Trei dintre vulnerabilități au fost remediate odată cu update-ul făcut de Google luna aceasta, dar o vulnerabilitate încă este valabilă, cel puțin până la update-ul din luna septembrie.

Check Point a lansat o aplicație gratuită QuadRoot Scanner ce vă va ajuta să aflați dacă dispozitivul vostru prezintă vulnerabilități. Această aplicație poate fi găsită AICI.


Poate te intereseaza si