Instagram Stories încearcă să destabilizeze Snapchat. Aplicația te lasă să desenezi pe poze și clipuri, apoi le poți posta pentru ca cei ce te urmăresc să-ți vadă “capodoperele”, acestea dispărând după 24 ore.

Instagram Stories este un fel de clonă a Snapchat, Facebook încercând astfel să împiedice Snapchat din a lua prea mult din baza sa de useri. Snapchat nu a ajuns la mărimea Instagram încă, dar crește destul de repede și ar putea să atragă advertisers, ceea ce Facebook ar vrea fără îndoială să evite. Cea mai bună soluție pe care au găsit-o cei de la Facebook e să cloneze în mare ceea ce face Snapchat.

Dacă Instagram Stories va prinde, va crea o creștere a engagement-ului, ceea ce ar atrage și noi useri. Mai mulți useri și mai mult engagement se traduce în mai mulți bani din publicitate pentru Instagram și pentru compania ce îi deține, Facebook.

În mod sigur cei de la Snapchat nu vor fi mulțumiți de pasul pe care l-a făcut Facebook, dar e greu de crezut că pot face ceva în această privință dacă e să ținem cont de dimensiunea și de banii pe care îi are compania Facebook.

Probabil Instagram Stories nu va îngropa Snapchat, dar în mod sigur aceștia din urmă vor pierde mulți bani din publicitate, pentru că în momentul în care advertiserii vor avea de ales între două rețele sociale ce oferă caracteristici aproape identice, vor alege în marea lor majoritate Instagram și implicit Facebook.


Poate te intereseaza si