Lenovo a prezentat primul smartphone produs de ei, ce rulează sistemul de operare Windows 10. Microsoft anunțase anul trecut la lansarea Windows 10 că Lenovo este unul din partenerii săi.

Înainte să vă bucurați prea tare, aflați că acest smartphone va fi vândut doar în Japonia, iar denumirea sa este Lenovo SoftBank 503LV. Ok, numele pare ciudat, dar japonezii iubesc denumirile mai “speciale” ca să spunem așa.

Lenovo SoftBank este simplu, dar cu un design reușit. Din nefericire, specificațiile tehnice nu sunt deloc extraordinare. Smartphone-ul are un display de 5” cu rezoluția de 720p, chipset-ul este un Snapdragon 617 cu procesor octa-core, acesta find ajutat de 3GB RAM. Spațiul de stocare este de 32GB și poate fi extins cu un card, bateria are o capacitate de 2250mAh, iar camerele sunt de 8MP cea principală și 5MP cea frontală. Noul device suportă Windows Continuum și pare a avea ca focus utilizatorii business.

Lenovo SoftBank 503LV urmează a fi lansat în Japonia în luna octombrie, devenind primul smartphone Lenovo ce ajunge oficial în această țară.

În timp ce Windows 10 Mobile se chinuie să atragă atenția consumatorilor (fără prea mult succes), compania Microsoft rămâne dedicată acestei platforme, urmând a lansa în curând noua generație de smartphone-uri sub brand propriu.


Poate te intereseaza si