Android Marshmallow crește de la lună la lună în ceea ce privește numărul de utilizatori.

Google a publicat situația pe luna iulie în ceea ce privește modul de distribuire a versiunilor de Android. Astfel, Android Marshmallow a ajuns la un procent de 13.3%, în luna iunie acesta având o cotă de 10.1%. Cele două versiuni de Android Lollipop (Android 5.0 și 5.1) dețin împreună o cotă de 35.1% din totalitatea dispozitivelor cu Android, în ușoară scădere față de luna trecută când deținea 35.4%.

Android KitKat a ajuns la 30.1% de la 31.5%, Jelly Bean (Android 4.1–4.3) a ajuns la 17.8% de la 18.9% cât avea în luna iunie. Ice Cream Sandwich a ajuns în luna iulie la 1.7% din device-urile cu Android, în scădere de la 1.9% în luna iunie.

În final, Android Gingerbread (Android 2.3) a ajuns la 1.9% de la 2.0%, iar Froyo (Android 2.2) se încăpățânează să rămână în top cu un procent de 0.1.

În următoarele luni este de așteptat ca Android Marshmallow să acapareze tot mai mult din piața device-urilor cu Android, mai ales că majoritatea noilor dispozitive vin cu acest sistem de operare încă de la achiziție.

Android statistică luna iulie


Poate te intereseaza si