Android Wear își mărește portofoliul de smartwatch-uri cu două noi device-uri realizate de Google, device-uri ce vor fi lansate până la sfârșitul anului.

Unul din cele două modele va fi mai tradițional, ceva mai mic și mai ieftin, purtând denumirea Swordfish, iar al doilea va fi premium, acesta fiind cunoscut în interiorul Google cu denumirea Angelfish. Versiunea premium este descrisă de surse ca având o alură sportivă și conform lor, are trei butoane pe laterala din dreapta, această dezvăluire fiind o caracteristică nouă în lumea Android Wear. Din păcate nu știm ce fac cele două butoane suplimentare.

Angelfish împachetează monitorizare pentru ritmul cardiac, GPS și LTE. Pe baza acestor componente, ar trebui că smartwatch-ul să poată fi folosit fără a fi nevoie și de prezența unui smartphone. Dată fiind componența hardware a acestui smartwatch, este posibil ca Angelfish să aibă un diametru ceva mai mare (ambele versiuni vor avea un display circular).

Versiunea mai ieftină, Swordfish, va renunța la două din cele trei caracteristici enunțate mai sus, urmând a păstra cel mai probabil monitorizarea ritmului cardiac. Spre deosebire de Angelfish, Swordfish va avea un singur buton, urmând ca acesta să fie lansat în trei versiuni de culoare: silver, titanium și rose gold.

Crearea de către Google a propriilor device-uri pentru Android Wear ar putea să învolbureze un pic piața smartwatch-urilor și prin această decizie, Google să nemulțumească unii producători precum Huawei și Lenovo.


Poate te intereseaza si