Huawei lucrează la propriul sistem de operare, conform celor de la The Information. Deși  detaliile încă nu se cunosc, întrebarea e de ce?!

Huawei este o companie ce vrea să se bucure de securitate. Ca un tot, compania se întinde pe mai multe ramuri, astfel încât, dacă un sector intră în recesiune, Huawei este implicată și în alte domenii, deci nu ar întâmpina prea multe probleme. Cu device-urile sale, Huawei joacă în general la siguranță, cu un design ce amintește de creativitatea celor de la Apple. Cum propria interfața EMUI comparată de atâtea ori cu iOS, cei de la Huawei au angajat un fost designer de la Apple, Abigail Brody, pentru a face interfața mai originală.

Dar de ce un nou sistem de operare?! Aceasta pare a fi o speculație a celor de la Huawei. Probabil nu se văd în planurile de viitor pe care Google le are cu Android-ul și astfel, pregătesc un plan de rezervă. Adunând mai multe bucățele de informații, putem specula faptul că Huawei sunt îngrijorați că Google ar putea schimba modul în care se poate interveni pe Android. Dacă Google dorește să limiteze intervențiile producătorilor la sistemul de operare, Huawei ar fi în dezavantaj deoarece EMUI modifică destul de mult Android-ul.

Se pare că sistemul de operare al celor de la Huawei se află în stagiile inițiale de dezvoltare și este creat de o echipă din Scandinavia. Aceasta ar putea părea o locație ciudată pe care să o aleagă Huawei, dar The Information afirmă că la acest proiect lucrează câțiva foști ingineri de la Nokia.

Cum Huawei lucrează la propriul sistem de operare, rămâne de văzut dacă și alți producători vor face același pas.


Poate te intereseaza si