Google sunt foarte deschiși când vine vorba de perioada pentru care vor oferi suport pentru dispozitivele Nexus.

O pagină de suport descrie regulile pe care Google le-a stabilit și putem spune că sunt destul de ok. Update-urile la versiuni noi de Android sunt garantate pentru cel puțin doi ani de la lansare, iar patch-urile de securitate sunt garantate pentru cel puțin trei ani de la lansare, sau 18 luni de când dispozitivul nu mai este disponibil la vânzare în Google Store, în funcție de care perioadă ține mai mult.

Aceste reguli sunt destul de generoase, trei ani de patch-uri de securitate garantați e un lucru destul de important, nefiind mulți producători care să ofere astfel de condiții. Mai trebuie ținut cont de faptul că aceste condiții sunt garantate, deci ar putea fi update-uri și patch-uri de securitate pentru perioade chiar mai îndelungate.

Google furnizează și datele de la care dispozitivele sale nu vor mai avea update-uri garantate. Din proprie experiență pot spune că Google oferă suport chiar și după expirarea termenului garantat, deci din acest punct de vedere, dispozitivele Nexus ar trebui să se bucure de mai multă încredere în rândul consumatorilor.


Poate te intereseaza si