E3 este unul din cele mai importante evenimente ce țin de gaming, dacă nu cel mai important, iar E3 2016 a fost unul plin în ceea ce privește prezentările de noi jocuri, că vorbim de jocuri pentru PC, console, telefoane sau VR.

Conferințele și stream-urile live au fost nenumărate, toți dezvoltatorii aducând ce au mai bun în portofoliu. Și pentru că au fost atât de multe prezentări, ar fi oarecum imposibil să le acoperim pe toate, așa că am zis să enumerăm cele mai interesante 10 jocuri de la E3 2016.

Ghost Recon Wildlands

Ghost Recon Wildlands vine sub francinza Tom Clancy și este dezvoltat de Ubisoft Paris. Este un tactical shooter, third person  și este un joc de tip open world. Cei de la Ubisoft afirmă că va fi unul din cele mai mari jocuri open world pe care le-au publicat vreodată. Tema jocului este lupta împotriva drogurilor. SUA trimite în Bolivia, cel mai mare producător de droguri, o echipă specială intitulată “the Ghosts” pentru a distruge și dezvălui legăturile dintre cartelul drogurilor și guvernul local.

Ghost Recon Wildlands va fi disponibil pe PC, PlayStation 4 și Xbox One.

For Honor

For Honor esteun joc de tip hack and slash, dezvoltat de către Ubisoft Montreal. Jocul are loc în perioada medievală, gamerii intrând în pielea samurailor, cavalerilor sau a vikingilor. Vor fi diferite clase, cu diferite abilități și arme. For Honor va avea și suport pentru multiplayer de până la opt jucători ce vor fi împărțiți în două echipe, celedouă echipe fiind ajutate și de către jucători AI.

For Honor va fi disponibil pe PC, PlayStation 4 și Xbox One

Battlezone

Battlezone este un reboot al cunoscutului joc lansat în 1980 de către Atari, jocul fiind dezvoltat de către compania Rebellion. Pentru gamerii old school, Battlezone nu mai are nevoie de prezentare, acesta urmând a fi prezentat și generațiilor mai tinere. Jocul este de tip simulator, punându-vă la bordul unui tanc. Grafica este realizată în stilul Tron, în culori neon.

Battlezone va fi disponibil mai întâi pe PlayStation VR, urmând a fi lansate versiuni și pentru Oculus Rift și HTC Vive, dar va fi disponibil și pentru posesorii de PC.

Deus-Ex Mankind Divided

Eu unul sunt un mare fan al seriei Deus-Ex. Jocul este dezvoltat de Eidos Montreal și publicat de către Square Enix. Deus-Ex Manking Divided este o continuare a Deus-Ex Human Revolution. Jocul combină first-person shooter, stealth și role-playing cu un sistem de cover third-person. Acțiunea are loc la doi ani de la Human Revolution, avându-l în prim plan pe același Adam Jensen.

Deus-Ex Mankind Divided va fi disponibil pe PC, Xbox One și PlayStation 4.

Titanfall 2

Titanfall se transformă într-o franciză, anul acesta urmând a fi lansată cel de-al doilea joc din serie. TitanFall 2 va aduce pe lângă multiplayer și o campanie single player. Dezvoltatorii jocului, Respawn Entertainment afirmă că noul joc va aduce îmbunătățiri majore față de numele precedent, deci iubitorii de Mecs și de FPS vor avea parte de multe ore de nesomn.

Titanfall 2 va fi lansat de către EA pe platformele PC, PlayStation 4 și Xbox One.

Final Fantasy XV

Este probail unul din cele mai așteptate titluri ale anului. Final Fantasy XV este dezvoltat de Square Enix și este un joc action role-playing cu elemente de strategie. Dezvoltarea jocului a început încă din 2006, lansarea sa fiind amânată de mai multe ori, exasperând fanii și ducând la speculații că titlul va fi anulat. Din fericire nu a fost cazul, Square Enix dedicând timp și resurse însemnate pentru dezvoltarea sa.

Final Fantasy XV este single player și va fi disponibil pe Xbox One și PlayStation 4.

Star Trek: Bridge Crew

Fanii SF vor fi categoric în extaz, Ubisoft anunțând și prezentând jocul Star Trek: Bridge Crew. Jocul este de tip co-op pentru patru playeri, fanii mult iubitei serii având posibilitatea să se regăsească la conducerea unei nave a Federației. Jocul te va pune în unul din cele patru roluri: căpitan, tactician, inginer și responsabilul pentru conducerea navei. Dacă vei juca singur, celelalte roluri vor fi preluate de către AI, dar experiența va fi mult mai mulțumitoare dacă vei avea și trei prieteni alături. Inginerul va fi responsabil de un panou cu slidere pentru scuturi, fazere și motoare, alături de cantitatea de energie  ce poate fi împărțită între cele enumerate. Cârmaciul se va ocupa de hărți, manevrarea navei și va avea la dispoziție o manetă cromată ce va duce nava în warp. Tacticianul se ocupă de țintirea navelor, de scuturi, de deschiderea focului cu fazere și torpile. Căpitanul are la dispoziție informații privind starea navei, navele inamice din jurul său. Evident, acesta transmite ordinele privind modul de acțiune. Lucrul în echipă este esențial în acest joc.

Star Trek: Bridge Crew promite o experiență extraordinară și va fi disponibil pe PlayStation VR, Oculus Rift și HTC Vive.

Battlefield 1

Battlefield 1 chiar nu mai are nevoie de prezentare. Este un shooter first person dezvoltat de EA DICE. Acțiunea are loc în Primul Război Mondial. Jocul include arme noi, un nou sistem melee, gamerii putând prelua controlul tancurilor, mașinilor, biplanelor și navelor de luptă. Mediul înconjurător este destructibil, armele vor fi customizabile, dezvoltatorii promițând experiență de gameplay nemaiîntâlnită.

Battlefield 1 va fi disponibil pe PC, PlayStation 4 și Xbox One.

Nioh

Nioh este un joc action role-playing dezvoltat de către compania Team Ninja și este în stilul Dark Souls. Din ce am văzut până acum, jocul contribui semnificativ la creșterea vânzărilor de controllere, la fel cum a contribuit și Dark Souls (cred că știți despre ce vorbesc). Grafica este excelentă, design-ul monștrilor este la superlativ și sper că va veni la pachet și cu foarte mult calm pentru că altfel ne va afecta grav bugetul.

Nioh va fi disponibil pe PlayStation 4.

Mass Effect: Andromeda

Mass Effect: Andromeda este un titlu extrem de așteptat. Din păcate, dezvoltatorii BioWare prin publisher-ii EA nu au dezvăluit prea multe la E3. Au dat doar bucățele de informații, promițând mai multă libertate de mișcare decât orice alt joc marca BioWare. Linia temporală a jocului are loc la câteva secole după evenimentele ce au avut loc în primele trei jocuri Mass Effect. Noul erou principal, Ryder, este desemnat să găsească o nouă planetă pe care omenirea să o colonizeze. Deși nu s-au dat prea multe date despre acest joc și în mod normal nu ar fi trebuit să apară în acest articol, nu m-am putut abține în a nu-i menționa, pentru că seria de trei jocuri Mass Effect de până acum acum ocupă un loc special în preferințele mele.

Mass Effect: Andromeda va fi disponibil pe PC, PlayStation 4 și Xbox One.

Acestea sunt doar o parte din jocurile prezentate la E3 care mi-au atras atenția, ele fiind mult mai multe. Vouă ce jocuri v-au atras atenția?

Poate te intereseaza si