Mark Powell, directorul executiv Bluetooth SIG a anunțat oficial cea de-a cincea generație a Bluetooth.

Bluetooth 5 va  avea o rază de acțiune mai mare și o rată a transferului de date mult mai ridicată față de predecesorii săi. Informațiile indică o dublare a razei de acțiune, iar rata de transfer date va fi de aproximativ patru ori mai rapidă. Aceste îmbunătățiri în performanță sunt chiar deosebite, ceea ce va duce la o utilizare mai intensă și va face din Bluettoth 5 o modalitate grozavă de transfera fișiere mari.

O nouă caracteristică ce va fi implementată va fi posibilitatea de a livra pachete publicitare. Conform Bluetooth SIG, pachetul publicitar va putea fi transmis chiar dacă două dispozitive nu sunt conectate, ceea ce e foarte bine pentru companie pentru că va realiza noi venituri, dar pentru consumatori nu e neapărat o veste bună, mai ales că oricum suntem bombardați cu mesaje publicitare din toate direcțiile.

Totuși, una din cele mai importante îmbunătățiri de la Bluetooth 5 vine la nivelul audio. Generația actuală nu e neapărat rea la acest capitol, dar nici extraordinară nu e. Bluetooth 5 promite viteze mai mari de transfer și o lățime de bandă mult mai mare, ceea ce va duce la upgrade semnificativ al calității audio.


Poate te intereseaza si