Compania americană Yahoo a anunțat că va închide aplicația Yahoo Messenger.

Ieri, cei de la Yahoo au anunțat că aplicația Yahoo Messenger se apropie de final și că începând cu data de 5 august 2016 aceasta va dispărea complet, utilizatorii săi ne mai putând să se logheze.

La o asemenea veste pe care mulți o așteptau de ceva timp ținând cont de numărul redus de utilizatori pe care Yahoo Messenger o avea în ultimul timp, spre deosebire de acum 18 ani când se afla în plină ascensiune, cei de la Yahoo au dat și o explicația oficială pe blogul lor:

“In decembrie 2015, am anuntat un nou Yahoo Messenger pentru mobil, web si si Yahoo Mail pe desktop, construit pe o noua platforma moderna, ceea ce ofera utilizatorilor o modalitate rapida, frumoasa si inteligenta de a trimite – si anula trimiterea de – mesaje, fotografii si imagini animate in 1:1 si conversatii de grup. Daca astazi oferim interoperare intre produsul anterior si noul Yahoo Messenger, incurajam toti utilizatorii nostri sa finalizeze tranzitia catre noul Yahoo Messenger, pentru ca nu vom mai sustine platforma anterioara de la data de 5 august 2016. Intentionam sa ne concentram eforturile pe noul Yahoo Messenger”.

Yahoo Messenger a fost lansat în martie 1998 și o perioadă de mai mulți ani, a fost disponibil numai printr-o aplicație desktop, pentru Windows, Mac, Linux și chiar Solaris.

Popularitatea serviciului s-a redus drastic odată ce au apărut servicii noi, cum ar fi chat-ul Facebook (acum Facebook Messenger), Twitter și alte aplicații mobile. Yahoo nu a reușit să țină pasul cu noile aplicații și ca urmare Yahoo Messenger a pierdut foarte mulți utilizatori.

 


Poate te intereseaza si