Pentru iubitorii de statistici și comparații, AnTuTu a pregătit o listă cu cele mai puternice smartphone-uri prezente pe piață în acest moment.

Chiar dacă mulți nu consideră testele benchmark prea relevante pentru că mai toți producătorii își pregătesc device-urile pentru aceste simulări virtuale, ele sunt totuși destul de interesante pentru a ne face o idee vis-a-vis de performațele lor și pentru a le compara.

Evident, smartphone-urile clasate pe primele trei locuri utilizează chipset-ul Snapdragon 820, dar în același timp, de notat este faptul că chipset-ul lor beneficiază de suportul a 6GB RAM.

AnTuTu-May-2016-performance-benchmarks

Așa cum se observă și în imaginea de mai sus, singurul producător non-chinez din top 5 e Samsung, cu modelul Galaxy S7 Edge. Primele patru locuri sunt ocupate de producătorii chinezi, fapt ce demonstrează saltul tehnologic pe care l-au făcut aceștia.

Pe primul loc se clasează Vivo Xplay 5 Elite (foto), pe doi vine LeEco Le Max 2, iar pe trei se clasează primul producător mai cunoscut, Lenovo, cu modelul ZUK Z2 Pro, urmat îndeaproape de Xiaomi Mi 5. Samsung Galaxy S7 Edge reușește să intre în top pe locul 5, urmat de iPhone 6s și iPhone SE. LG G5 reușește să se claseze abia pe locul opt, pe locul nouă clasându-se la mare distanță în materie de performanță Meizu Pro 6, iar ultimul loc este ocupat de către Huawei Honor V8.

Fiecare poate să tragă propriile concluzii, dar este clar că smartphone-urile cu 2GB RAM suplimentari obțin un avantaj clar. Snapdragon 820 este chipset-ul de urmărit când faceți o achiziție și astfel, sperăm că Snapdragon 810, ce poate fi considerat un eșec în materie de performanță, să fie trecut pe linie moartă.

Cum deja au fost anunțate noi modele ca OnePlus 3, Galaxy Note 6 (sau 7), Moto Z și urmașul lui LG V10, performanțele nu pot decât să crească, iar asta nu poate decât să fie în avantajul utilizatorilor.


Poate te intereseaza si