Fanii celor două sisteme de operare își vor lăuda mereu preferințele și de fiecare date vor fi convinși că un sistem de operare îl va distruge pe celălalt.

Această ceartă are loc de ani buni și totuși, ambele sisteme de operare sunt bine merci. Dar, pentru prima dată după foarte mult timp, Apple a înregistrat scăderi la vânzările de iPhone. Asta nu e neapărat un motiv de bucurie pentru fanii Android, pentru că în fapt, Apple încă face o groază de bani.

Pentru a ne da seama de context, Apple a avut un profit în al doilea sfert al anului de 50.6 miliarde dolari, cu 12.8% mai puțin decât aceeași perioadă a anului trecut. Cu toții au început să speculeze că Tim Cook va fi îndepărtat și că Android e pregătit să pună stop existenței iOS. Cum e o vorbă din popor, nu moare calul când vor câinii.

În primul rând, toți analiștii afirmă că piața smartphone-urilor se apropie de saturație. Asta înseamnă că mai toți aveam câte un smartphone și sunt persoane tot mai puține care fac trecerea la un alt model de Apple, sau Samsung, sau Sony, sau LG, etc, la un model mai nou. Asta înseamnă că am ajuns la un nivel maxim tehnologic, iar flagship-urile trebuie să aducă argumente tot mai convingătoare pentru a îndemna potențialii clienți să le chiar cumpere.

Deci, este de așteptat că vânzările să scadă pentru toți producătorii, nu numai pentru Apple. Dacă ne uităm la Samsung și la LG, putem zări mici carențe în creșterile de vânzări. Este de înțeles de ce Samsung se străduie să introducă noi tehnologii, precum ecranele “edge”, iar LG a venit cu un proiect semi-modular numit LG G5 – aceștia vor să prezinte clienților chestii noi, pentru că dacă le prezinți doar un flagship normal, s-ar putea să intri în probleme destul de mari.

Asta înseamnă că iPhone 7 va trebui să fie spectaculos și din păcate, toate indiciile spun că nu prea va fi așa, Apple preferând să păstreze mai multe surprize pentru anul viitor, când se celebrează 10 ani de la lansarea primului iPhone. Aceasta este o veste proastă, pentru că acum, mai mult ca niciodată, Apple trebuie să demonstreze că încă mai are rezerve în ceea ce privește tehnologii noi, pentru a face față Android-ului. Aici, Android-ul are un avantaj. Google se ocupă de partea de software, iar producătorii se asigură că smartphone-urile strălucesc când vine vorba de performanțe hardware.

Părere mea e că în viitor, Android va lua felia mai mare, dintr-un motiv foarte simplu. Sunt mult mai mulți producători ce pot aduce mult mai multe tehnologii decât Apple, de aceea, Android este mult mai flexibil și are șanse mult mai mari de a atrage consumatorii. Fără îndoială Apple va continua să ocupe un loc major pe piață, dar în mod sigur acesta va fi mult mai scăzut decât cel de astăzi.

Și parcă văd un zâmbet pe fețele fanilor Android, dar trebuie să știți că e important ca iOS să ocupe un loc major pe piață. Dacă nu există concurență, nu există nici progres. Atât Google cât și Apple fac totul pentru a se autodepăși, iar asta înseamnă produse mai bune pentru noi, consumatorii.


Poate te intereseaza si